Het Spaanse Bio2Coat pakt het dubbele probleem aan van voedselverspilling en plastic afval afkomstig van verpakkings-materialen. Het bedrijf heeft een 100% natuurlijke, eetbare coating ontwikkeld die de houdbaarheid van groenten en fruit verlengt en een 100% natuurlijk, eetbaar verpakkingsmateriaal dat plastic voor eenmalig gebruik vervangt.
Volgens de in Barcelona gevestigde start-up, die is opgericht door onderzoekers van de Polytechnische Universiteit van Cataloniƫ, is uit uitgebreide proeven gebleken dat zijn eetbare coating de verliezen en het afkeurpercentage bij de productie van groenten en fruit vermindert en de producten langer vers, lekker en gezond houdt. Het behoudt de zachtheid, vochtigheid en smaak van elk product en houdt ze weg van micro-organismen, zodat het fruit niet bederft voordat het wordt geconsumeerd.
De Bio2Coat eetbare coating verbetert het visuele uiterlijk, voorkomt schimmelaantasting en behoudt de voedingswaarde voor de consument. En omdat de oplossing natuurlijk, geur- en smaakloos is, beweert de start-up dat zij voor de consument acceptabeler is dan andere coatings op de markt die gebruik maken van levensmiddelenadditieven zoals E904, die worden gebruikt voor de conservering en presentatie van voedsel.
"Mensen zullen niet minder groenten en fruit kopen als ze langer meegaan. Nee, ze zullen juist meer kopen", legt Bio2Coat medeoprichter Farayde Matta Fakhouri uit. "Consumenten willen deze oplossing. Een van de redenen waarom ze niet alle groenten en fruit kopen die ze willen, is de korte houdbaarheid."
Bron: foodnavigator.com