Vraag naar klasse I kool stijgt in Oekraïne

Deze week zijn de prijzen voor witte kool in Oekraïne gestegen, maar alleen in het segment klasse I kool, melden analisten van EastFruit. De belangrijkste reden voor de prijsstijging in dit segment is het vrij beperkte aanbod van hoogwaardige kool, aangezien de meeste teeltbedrijven deze kool opslaan en weigeren te verkopen tegen de huidige prijzen.

Momenteel wordt witte kool verkocht tegen 7-10 UAH/kg (€0,18-0,26/kg), wat gemiddeld 20% duurder is dan aan het eind van de vorige week.

Tot nu toe is de prijs van witte kool in Oekraïne al gemiddeld 1,7 keer hoger dan in dezelfde periode van 2021, en de meeste handelaren verwachten een verdere prijsstijging. Zij verklaren deze verwachting door een daling van de productie van witte kool in het land, terwijl ook het aandeel kool dat geschikt is voor langdurige opslag aanzienlijk is afgenomen.

Bron: EastFruit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.