Gallicchio Frutta

"Vraag naar Italiaanse kaki’s in één week tijd met 40% gestegen"

"Het is echt een overrompeling van bestellingen voor onze Rojo Brillante kaki's. In één week tijd is de vraag met 40% gegroeid, zowel vanuit de groothandelsmarkten als – en vooral – vanuit de retail", vertelt Francesca Gallicchio, manager van Gallicchio Frutta, een Italiaans bedrijf dat in 2021 is opgericht en zich al snel wist te onderscheiden in binnen- en buitenland met de kwaliteit van het fruit en de constante volumes die het op de markt brengt.

Pallets voor de Italiaanse groothandelsmarkten

Het is geen slecht moment voor de Italiaanse kaki. "Elke dag verlaten zo'n 20 pallets ons pakstation, maar we zouden zeker meer kunnen leveren als we konden beschikken over grotere hoeveelheden bewerkt fruit, want eerst moet de scherpe smaak uit de kaki’s worden getrokken. In Italië zenden we product naar alle regio’s, maar op dit moment komt de grootste vraag uit de centrale en zuidelijke regio's, zoals Apulië, Lazio, Basilicata en Calabrië." 

Vers geplukte Rojo Brillante kaki’s

Ook in Europa groeit de vraag naar kaki's, maar het te milde klimaat belemmert toch enigszins de handel. "De abnormaal hoge temperaturen van dit najaar zorgen beslist voor een grove maatsortering", vervolgt Gallicchio. "We hebben een groot percentage kaki’s waarvan het gewicht schommelt tussen de 450 tot 550 g. Dat is iets te groot voor sommige Europese klanten. Momenteel zijn we alleen aan Duitse groothandelsmarkten en supermarkten aan het leveren, maar er komen ook bestellingen binnen uit Polen, Denemarken en Tsjechië. Nu de temperaturen wat dalen, zullen we vanaf volgende week weer grotere hoeveelheden kleiner fruit hebben (280-400 g). Dan kunnen we weer zendingen beginnen te organiseren naar de meest veeleisende buitenlandse klanten." 

Antonio en Francesca Gallicchio

Wat de prijsvorming betreft, zegt de jonge zaakvoerster dat de prijzen gelijk zijn gebleven, ondanks de plotselinge toename van de bestellingen. "Maar we mogen niet klagen. De huidige prijzen lijken bevredigend en zijn in ieder geval hoger dan in november 2021. Het idee was om het seizoen te rekken tot half februari, maar door de grote vraag zullen we een maand eerder moeten stoppen. Dit doet ons evenwel alleen maar plezier!"

Voor meer informatie:
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
gallicchiofrutta@gmail.com
gallicchiofrutta.com
Facebook-Gallicchiofrutta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.