Aviv export

Verse kruiden van hoge kwaliteit uit Israël

"We staan bekend om onze hoogwaardige verse kruiden", zegt Avihay Wein, marketing manager van het Israëlische Aviv export, een bedrijf gespecialiseerd in de export van verse kruiden en andere tuinbouwproducten vanuit Israël en enkele andere landen naar voornamelijk Europa. 

"Basilicum is ons belangrijkste exportkruid. Maar we verzenden ook bieslook, munt, oregano, dille en zeekraal per vliegtuig. De hoeveelheden fluctueren naargelang het winter of zomer is." 

"We zijn een middelgroot bedrijf dat vijf tot zeven ton per week verzendt, maar we zouden wel meer volumes kunnen verzenden naar met name Europa. Vanuit Tel Aviv worden onze producten twee tot drie keer per week naar Europa verzonden. We hebben een magazijn in Nederland en van daaruit sturen we het verder naar de klanten. Onze belangrijkste markten zijn Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. We onderzoeken nu ook de mogelijkheden om het product te leveren in Scandinavië. We hebben al wat verkocht in Denemarken, maar er moet zeker nog ruimte zijn voor uitbreiding."

De sterke Israëlische munt, de sjekel, is een uitdaging voor Aviv. "Als de munt sterk is, betekent dit dat de prijs in Europa omhoog gaat. Dat is een enorme uitdaging, want we werken en verkopen de waar in Europa, dat is niet altijd even makkelijk. Maar er is geen andere optie. Alles is ook duurder geworden. Toch houden we de focus op kwaliteit, want dat is voor ons het allerbelangrijkste. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit, dat is de feedback die we krijgen van onze klanten. Zowel supermarkten als klanten met kleine winkels vragen naar onze producten. We praten met iedereen in Europa", zegt Wein. 

Terwijl de export van Aviv zich voornamelijk richt op verse kruiden, zenden ze ook bloemen en enkele volumes exotisch fruit naar de klanten. Het bedrijf heeft een netwerk van telers die over de nodige certificeringen beschikken. "We werken niet met veel telers, maar we hebben een mooie groep die allemaal weten dat we de hoogste kwaliteit nodig hebben, want dat is ook wat onze klanten willen. We moeten ons kunnen onderscheiden op de markt. Ik besteed veel aandacht aan de telers. Mijn vader is er trouwens een van. Vroeger was ik ook teler, nu ben ik exporteur", besluit Wein. 

Voor meer informatie:
Avihay Wein
Aviv export
Tel: +972 4-6126011 (Israël)
avihay@aviv-flower.co.il 
www.aviv-flower.co.il 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.