Goedbezochte netwerklunch Dutch Fresh Port

"Er gebeurt hier echt wat in dit cluster"

Tholen - "Andere jaren hadden we weleens een grote zaal met weinig mensen, nu is het andersom", grapte Johan in 't Veld van Dutch Fresh Port donderdagmiddag. De netwerkbijeenkomst bij Van der Valk in Ridderkerk was dan ook overboekt. De nodige AGF-ondernemers waren present om zich te laten informeren over de ontwikkelingen op het versterrein.


Mark Verweij, Arjan Zoutewelle, Pieter de Ruiter, Gerrit van Gelder en Thijs van den Heuvel

Kwartiermaker Gertjan Verstoep heette de aanwezigen welkom. Hij gaf aan dat concurrentie en samenwerking prima op dezelfde bladzijde passen en dat Dutch Fresh Port hier een mooi voorbeeld van is met de drieslag ondernemers, overheid en onderwijs. "Er gebeurt echt wat in dit cluster." De bijeenkomst was dan ook niet alleen bedoeld om informatie te zenden, maar vooral ook te ontvangen. "We horen graag waar voor jullie bedrijven de prioriteiten liggen."


Johan in 't Veld (Dutch Fresh Port), Thomas Bahlman (Van Vugt Kruiden), Etwin Grootscholten (Provincie Zuid-Holland) en Harm Janssens (TLR)

Vervolgens werd de stand van zaken toegelicht met betrekking tot het terrein. Zo is bereikbaarheid een hot item en wordt er gelobbyd voor een goede ontsluiting. In het living lab MobilityHUB komen nieuwe innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit en logistiek samen. Denk aan waterstofpompen en elektrische laadpalen met zelf geproduceerde waterstof en stroom voor vrachtwagens. "Het mooie is dat we hier niet alleen praten, maar ook echt dingen doen. Zo kunnen we de next step zetten", constateerde logistiek dienstverlener Bas Berkman. 


Arjan Breedveld (Gemeente Ridderkerk), Peter Van Der Schoot (The Greenery Logistics) en Jan van Kessel (BG Door)

Een ander speerpunt van Dutch Fresh Port is de campusontwikkeling in het gebied. Negen onderwijspartijen op Dutch Fresh Port, waaronder Lentiz, SVO-vakopleiding Food, Handel Groeit en The Fresh Academy creëren daarom een campus voor talent. Deze campus moet vanaf 2025 per jaar 200 tot 300 studenten opleiden voor arbeid in de verslogistiek. Ook de ontwikkeling van van Fruitpacking District, dat onderdeel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling De Stationstuinen in Barendrecht, moet hierin een belangrijke rol vervullen. 


Wethouder Henk van Os van Ridderkerk met Maarten van Homburg van Bakker Barendrecht

Ook cyberweerbaarheid staat hoog op de agenda. De in de AGF-handel welbekende Mark Verweij gaat hiervoor in samenwerking met Greenport een scan opzetten bij de AGF-bedrijven. Naast kansen zijn er ook de nodige uitdagingen, zo gaf Etwin Grootscholten namens Provincie Zuid-Holland aan, refererend aan de politieke discussie over de noodzaak van grote logistieke bedrijven. Met hun buikje en hoofdje vol konden de ondernemers weer aan het werk.


Paul Kooiker (Kobus)m Marco de Keijzer (Marni Fruit) en Henk van der Meij (Hars&Hagebauer)


Gertjan Verstoep (Dutch Fresh Port), Lisette Kwakkelstein, Sabrina van Spang (beide The Greenery), Lisette van Bilsen (Allround Cargo Handling), Arno van der Heiden (TLR) en Jaap Nijsse (Consistence Microstructure Research Laboratory )

Voor meer informatie:
www.dutchfreshport.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.