Richard Bevelander, de Groot fresh group:

"Redelijk goede afzet Spaans citrus; kakiseizoen zal aanzienlijk sneller tot een einde komen"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen is bij de Groot fresh group in volle gang. "Momenteel zitten we volop in de Clemenules. Ondanks dat er in Spanje in het grootse mandarijnengebied vorige weekend extreem veel regen is gevallen, is de aanvoer voldoende. Op het moment zijn het voornamelijk dikkere maten, kleine maten zijn beperkt", vertelt Richard Bevelander.

"We voeren deze mandarijnen onder het merk Jugosas. De Groot Fresh & vegetables voert ook luxe mandarijnen in een speciale verpakking onder het merk Marie José. Tot op heden is de afzet en vraag naar goede kwalitatieve mandarijnen goed. Momenteel arriveren ook de eerste Marokkaanse mandarijnen op de markt."

"Veel klanten zijn over naar Spaanse handsinaasappels waarbij we prima aan de vraag kunnen voldoen, maar we hebben ook nog wel overzees product beschikbaar in prima kwaliteit. De sinaasappelen vallen wel wat kleiner uit, daardoor zijn de dikke maten beperkt beschikbaar en op het moment zijn er voornamelijk sinaasappelen in de maten 54/60/70/80", vervolgt Richard. Deze voeren we in ons merk Hartenboer. De prijzen zijn niet extreem hoog of laag, alleen liggen de kosten een stuk hoger. Dat gold voor het overzeese seizoen, maar ook het transport uit Spanje lijkt met de week duurder te worden."


Ook het kaki-seizoen kent volgens Richard zijn uitdagingen. "De kaki-oogst valt in Spanje aanzienlijk lager uit. Normaal gaat onze aflader tot begin februari door met kaki's, nu verwacht hij voor de Kerst al klaar te zijn. Er is een stuk minder beschikbaar, daardoor liggen de prijzen op een hoog niveau en wordt het fruit ook niet zo makkelijk opgenomen in de markt."

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
de Groot fresh group
+31 (0)76 5307 000
richardbevelander@degrootfreshgroup.com 
www.degrootfreshgroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.