Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Mey spreekt Peruaanse mangosector toe tijdens APEM-beurs:

"Schiet niet in je eigen voet"

Tholen - Dit weekend keerde Henk van der Meij van Hars&Hagebauer weer terug van een reis door de Peruaanse mangoteeltgebieden in Casma en Piura. "In Piura staat het seizoen op punt van aanbreken, hoewel er nog niet al te veel geoogste mango's te zien waren", vertelt de importeur, afgelopen jaar goed voor de import van zo'n 300 containers vanuit Peru.

"Het seizoen is als gevolg van de koude nachten iets vertraagd. De eerste mango's voor luchtvracht worden nu verscheept, vanaf week 27/28 zal de export van de zeevracht voorzichtig van start gaan. Naar verwachting zal de oogst op een vergelijkbaar niveau uitkomen als het seizoen 2021/22."

Henk was in de gelegenheid om de Peruaanse mangobranche toe te spreken op de APEM-beurs en liet daar een duidelijke boodschap achter. "Ik had als eerste sheet van mijn presentatie een stripfiguurtje die in zijn eigen voet schiet. Ik heb uitgelegd dat het dumpen van fruit, het sturen van onrijp fruit of het te lang doorgaan met exporteren resulteert in afstraffing op de markt met lagere prijzen."

"Hoe het seizoen zal gaan verlopen, is zoals altijd een groot vraagteken. De zeevrachtsituatie lijkt wat gestabiliseerd, maar alles kost meer geld en de vraag is hoe het aankoopgedrag van de Europese consument zich met de huidige inflatie zal ontwikkelen. Opgeteld met de moeizame of wegvallende export naar Rusland staat er wederom een uitdagend seizoen voor de deur", aldus Henk.

Op de vraag hoe hij zich kan onderscheiden op de markt, antwoordt Henk. "Wij zijn er in goede en slechte tijden voor de klant. Waarom zelf importeren als het ook eenvoudig kan? Dankzij onze goede connecties met rederij Seatrade kunnen we een transittijd van 17 dagen garanderen. Doordat wij zorg dragen voor alle volumes, vertragingen en kwaliteit kunnen klanten bij ons zorgeloos hun Peru-programma boeken!"

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer 
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
Tel: +31 180 745100
Henk@harshagebauer.nl  
www.harshagebauer.de