Bezoek uit Australië voor LBP

Aanstaande markttoegang brengt Australische fruitexporteurs naar Nederland

Een delegatie van fruitexporteurs en fruitorganisaties uit de staat Queensland brengt deze week een bezoek aan Nederland. "Zij zijn hier om meer kennis te vergaren over hoe Nederland is als productie- maar ook als handelsland. Maar ook om te zien hoe Nederland de AGF supply chain organiseert. In dat kader bracht men gisteren een bezoek aan LBP Rotterdam in Maasdijk", vertelt Anton.

Anton ontving het gezelschap voor een presentatie van de LBP diensten maar vooral voor het beantwoorden van vele vragen over de markt en de logistiek. Na de presentaties en vragen bracht het gezelschap nog een bezoek aan het koelhuis van LBP alsmede de rijpkamers en verpakruimtes. "Een interessant bezoek, niet alleen voor de Australische gasten", aldus Anton. Eerder deze week stond er een bezoek aan een afhandelaar op Schiphol op het programma en werden ook aantal gerenommeerde supermarkten bezocht voor een eerste indruk. Daarbij had men wel vragen bij de kwaliteit die de Nederlandse supermarkten in de schappen hebben liggen. 

"Australië en Nederland, de EU in feite, zijn druk met elkaar in gesprek over markttoegang voor Australische AGF-producten, maar ook voor producten uit andere sectoren. De markttoegang ligt momenteel op tafel in Den Haag om ook nog later in Europa te moeten worden bevestigd. Maar men is optimistisch en verwacht groen licht ergens halverwege 2023", vertelt Anton Filippo van LBP Rotterdam in Maasdijk. "In het kader van deze markttoegangsprocedure ligt het in de lijn der verwachting dat er binnenkort meer vergelijkbare missies naar Europa en Nederland in het bijzonder zullen gaan volgen."

 

Voor meer informatie:
Anton Filippo
Logistic Business Partners Rotterdam B.V.
Honderdland 50
2676 LS Maasdijk
Tel: +31 (0)174  530545
afi@lbp.net    
www.lbp.net 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.