Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK schort bananenimport uit St. Lucia op

De aankondiging enkele weken geleden door de minister van Landbouw, Alfred Prospere, dat het VK de invoer van bananen uit
St. Lucia heeft opgeschort, heeft de telers er nog meer van overtuigd dat ze er goed aan doen gewassen die geld opleveren te verbouwen als aanvulling op de bananenteelt.

"De opschorting van de export van onze bananen naar het VK heeft mij getroffen, omdat ik wekelijks ongeveer 125 dozen bananen aan het VK verkocht. Het is een groot verlies voor mij, maar ik zal bananen blijven planten totdat de sector volledig instort," zei een teler volgens stlucia.loopnews.com, die eraan toevoegde dat ze niet alleen van bananen afhankelijk wil zijn om in haar levensonderhoud te voorzien. 

Volgens de teler verkoopt zij sinds 2007 bananen aan de National Fair Trade Organization (NFTO) en in 2021 aan een plaatselijke exporteur van bananen naar de regionale markt. Zij verdiende meer aan haar bananen bij verkoop op de Britse markt dan aan de verkoop van andere producten, maar is tevreden met wat zij met andere gewassen verdient.

Zij betreurde dat beide regeringen elkaar de schuld bleven geven van de toestand in de bananensector.

Volgens haar is het grootste probleem voor de bananentelers de hoge teeltkosten, waardoor de bananenteelt voor veel telers niet meer rendabel is.

Publicatiedatum: