"Vraag naar knoflook daalt op veel markten, export Rusland ongewijzigd"

Sinds de introductie van nieuwe knoflook eind juni is de vraag op de overzeese markten zwak. In combinatie met de grote voorraad oude knoflook staat de knoflookmarkt op een laag pitje en verloopt de afzet traag.

Zhang van Jining Greenstream Fruit and Vegetable gaf in een interview met FreshPublishers zijn mening over de recente exportmarkt voor knoflook. "Vorig jaar was de knoflookopbrengst hoog en de voorraad in de noordelijke regio bedroeg meer dan 4 mln ton. De nieuwe knoflook werd eind mei en juni geoogst en midden augustus opgeslagen. Sindsdien is de prijs van knoflook gedaald. De FOB-prijs bedroeg €578-674 per ton, een daling van bijna 30% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar," zei Zhang.

"Wat de markt betreft, hoewel de zeevracht de afgelopen maanden is verlaagd en de vracht van de meeste routes met bijna 50% is gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, is de export nog steeds niet zo goed als in voorgaande jaren als gevolg van de zwakke overzeese markt. Niet alleen verse knoflook, maar ook andere knoflookproducten zoals bewerkte knoflook hebben een daling van de export gezien."

Rusland en Oost-Europa behoren tot de belangrijkste exportmarkten voor Jining Greenstream Fruit and Vegetable. "Momenteel is de vraag in Rusland relatief stabiel, eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. De meeste producten naar Rusland worden over land vervoerd. De producten naar Oekraïne kunnen echter alleen via Rotterdam worden overgeladen en de export is sterk afgenomen."

Wat de verwachtingen voor de knoflookmarkt in de komende maanden betreft, zei Zhang: "Ik denk dat tenzij zich extreem weer voordoet, waardoor de opbrengst volgend seizoen zou dalen, de knoflookprijzen zullen blijven dalen."

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan
Jining Greenstream Fruits& Vegetables co. Ltd.
+86 15853798811
info@greenstream.cn  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.