Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hulpmiddel voor de oogst van verschillende soorten groenten

Op de expoSE in Karlsruhe zal de Italiaanse machinefabrikant Bagioni enkele nieuwigheden presenteren, waaronder een machine op batterijen die de oogst van verschillende soorten groenten gemakkelijker maakt. 

"Veel kleinschalige telers hebben verschillende soorten groenten staan op hun percelen. Voor die kleine hoeveelheden kunnen ze niet voor elk gewas een verschillende oogstmachine in huis halen", legt eigenaar Aurenzo Bagioni uit. 

"Wij stellen een basisapparaat voor dat wordt aangedreven door een kleine lithiumbatterij en een bereik van 1 km heeft. We bieden die aan tegen de betaalbare prijs van € 1.860."

"Dit basismodel kan tegen een lage kostprijs aangevuld worden met verschillende accessoires voor de oogst van bijna alle groenten. In een paar minuten wordt de omschakeling gemaakt voor de oogst van een volgende groentesoort. Op de tekening zie je enkele voorbeelden van mogelijke machine-ontwerpen, maar het systeem laat ook toe dat de teler zelf zijn eigen model ontwerpt." 

Bogen uit hars voor aspergetunnels 
"Ter gelegenheid van de aspergebeurs in Karlsruhe stelt ons bedrijf nieuwe bogen uit hars voor om de asperges te bedekken. Na een tienjarige zoektocht naar een flexibele boog die gemakkelijk op de grond te plaatsen is en tegen een interessante prijs kan worden aangeboden, hebben we vorig jaar enkele bemoedigende resultaten behaald", vertelt Bagioni.

De modificatie van sommige chemische componenten in de boog zorgt ervoor dat hij flexibel blijft in twee richtingen en niet breekt bij de golfbewegingen van de tunnels bij sterke wind.

"In 2022 hebben we bij een teeltbedrijf in de provincie Ferrara twee rijen groene asperges bedekt en aan het einde van het seizoen waren er geen bogen gebroken. Tijdens de expoSE zullen we gratis 50 bogen per geïnteresseerde klant verstrekken die het komende seizoen kunnen worden uitgeprobeerd. We vragen in ruil om op de hoogte te worden gehouden van het gedrag en de levensduur van de nieuwe bogen, om dan in het seizoen 2024 klaar te zijn voor productie op grote schaal". Geïnteresseerden wordt gevraagd een mailtje te sturen naar bagioni.aurenzo@libero.it 

Voor meer informatie:
Bagioni Alfiero Snc 
Via Bologna 100
47121 Forlì (Italië)
Tel: +39 (0)543 703993
bagioni.aurenzo@libero.it
www.asparagus.it  

Publicatiedatum: