Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In Kenia staan de avocadobomen in bloei"

Kenia gaat de laatste maand van het avocadoseizoen in. "We hebben pas onze laatste zendingen naar China gedaan. Het fruit komt er begin december aan. Het nieuwe seizoen start in januari, maar voor de ideale omstandigheden moeten we wachten op februari", zegt Jack Njoroge, Business Development Manager bij Avodemia Limited.

In oktober en november bloeien de avocadobomen in Kenia, dus het is belangrijk dat er voldoende regen valt. "We hopen op genoeg regen. Dat is nodig voor een grotere oogst volgend seizoen", vervolgt Jack.

Avodemia Kenya bereidt zich voor op het exportseizoen van volgend jaar en zoekt actief naar partners in China.


Het team van Avodemia Kenya

Avocado's klaar voor de reis naar een verre bestemming 

Avocadoteelt in Kenia 
Kenia heeft een equatoriaal klimaat. De meeste provincies hebben minimaal twee regenseizoenen. Hass avocado’s groeien goed op hoogtes tussen 1.000 m en 2.000 m. De optimale temperatuur is 20 tot 24 graden Celsius.

Hoewel avocado's redelijk goed bestand zijn tegen droogte, is een gespreide regenval van 1.000-1.600 mm nodig voor een goede gewasontwikkeling. De bomen hebben ook een goed doorlatende grond nodig. De beste bodems zijn licht zanderig of van alluviale leem met een pH van 5 tot 7.

Te veel regen daarentegen is ongunstig, want het kan zorgen voor schimmelziekten. Het kan bloemen afstoten tijdens het bloeiseizoen, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de productie. Een korte periode van droog weer van maximaal twee maanden leidt meestal tot een goede bloei.

De avocadoboom heeft tijdens de bloei een hoge relatieve luchtvochtigheid nodig (65% en hoger), en daarna matige niveaus tijdens de vruchtzetting. Te veel vocht stimuleert ziekten en plagen zoals trips, schildluizen, Cercospora, schurft en anthracnose.


Hass-avocado's van Avodemia

Teeltgebieden
De meeste Keniaanse avocadoboomgaarden zijn te vinden in Murang'a, Kiambu, Nyeri, Kirinyaga, Embu, Meru (de hele regio van Mount Kenya) en Kisii. Maar de avocadoteelt groeit ook snel in Nakuru, Nandi, Bomet, Uasin Gishu, Trans-Nzoia, Bungoma en Siaya. Avocado's doen het ook goed in bepaalde gebieden in Machakos.

Voor meer informatie:
Jack Njoroge, Business Development Manager
Avodemia Limited
jack@Avodemia.com
support@avodemia.com   
www.avodemia.com  

Publicatiedatum: