om recycleerbaarheid te verbeteren

Angus Soft Fruits verpakt aardbeien in punnet zonder noppenfolie

Angus Soft Fruits importeert nu aardbeien in een nieuwe punnet om de kwaliteit van het fruit en recycleerbaarheid te verbeteren.


Foto: angussoftfruits.co.uk 

Het bedrijf gebruikt het SPA Airlite bakje, ontworpen door Sharpak Aylesham, voor aardbeien tijdens hun importseizoen 2022-23, te beginnen met Nederlandse aardbeien dit najaar, een stap die volgt op een succesvolle pilot met de verpakking voor hun Schotse aardbeien in de zomer van 2022.

Het bakje, dat in 2021 'Rigid Pack of the Year' won bij de UK Packaging Awards, heeft een gedempte bodem die de aardbeien beschermt en een extra noppenfolie overbodig maakt, waardoor de verpakking volledig recycleerbaar is en het plasticgewicht met 20% daalt.

ASF schat dat het de hoeveelheid plastic in importverpakkingen voor Nederlandse aardbeien met ongeveer 5,7 ton per jaar kan verminderen.

De bakjes, die tot 80% gerecycleerd materiaal bevatten, zijn beschikbaar voor verpakkingen van 227g en 250g, met plannen om in de toekomst andere formaten te testen en mogelijk uit te rollen.

Sommige grotere verpakkingen zullen nog gebruik maken van noppenfolie, maar ASF werkt nauw samen met haar verpakkingsleveranciers om de noppenfolie waar mogelijk te verwijderen en zo de recycling te bevorderen, terwijl de aardbeien toch beschermd blijven.

ASF's duurzaamheidsmanager Dr Catherine Russell: "Wij zijn gepassioneerd over het bevorderen van een hoge standaard van milieuvriendelijke handelspraktijken in onze tuinbouw- en verpakkingsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en overzee. Verpakking is slechts één van onze vijf aandachtsgebieden, waaronder vermindering van de CO2-voetafdruk, ondersteuning van de biodiversiteit, beheer van voedselverspilling, verantwoorde verpakking en gedragsverandering."

Voor meer informatie:
www.angussoftfruits.co.uk

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.