Meer fruitbedrijven komen in aanmerking voor energiesteun

De NFO is blij met de aangekondigde versoepeling van de voorwaarden van de TEK (Tegemoetkoming Energiekosten)-regeling voor energie-intensieve mkb-bedrijven. Bedrijven komen nu al in aanmerking voor een tegemoetkoming wanneer ze 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energie. Eerst was dat 12,5 procent. Daardoor kunnen meer fruittelers op energiecompensatie rekenen, zo meldt NFO.

Fruittelers worden namelijk geconfronteerd met hoge kosten voor koelen en bewaren. "Een 'quick scan' van de NFO toonde aan dat de meeste fruitbedrijven de eerdere norm van 12,5 procent niet haalden", zegt Peter Baltus van de NFO. "Energiekosten bepalen meestal zo’n 5 tot 6 procent van de omzet van een fruitteeltbedrijf. De versoepeling van de norm, waar wij ons als NFO flink voor hebben ingezet, is dus wel positief. Het lagere percentage betekent dat meer telers in aanmerking komen voor energiecompensatie. Tegelijkertijd komen veel bedrijven helaas nog steeds niet over de drempel. Maar als ik heel eerlijk ben: dit is wel het maximaal haalbare. Blijven lobbyen om het percentage verder omlaag te krijgen, heeft geen zin. De kans op succes is nihil."

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.