Easyfruit:

“Iedereen aan het fruit, ook mensen met een klein budget”

Tholen - Twee jonge ondernemers irriteerden zich mateloos aan het feit dat al jaren wordt geconstateerd dat Nederlanders te weinig fruit eten. Daar gaan ze verandering in brengen. Te beginnen op Schouwen Duiveland waar de twintigers Mace Groenewegen en Tim Meuwsen een aantal maanden geleden Easyfruit opstartten.


Mace en Tim doneren o.a. fruit aan de voedselbank

Motivatie en geld zijn de twee grote problemen als het gaat om voldoende fruit eten, constateerden ze. De ondernemers zagen een manier en bedachten een concept om beide te tackelen via een fruitabonnement. Twee keer per week komen ze op vaste dagen bij abonneehouders een fruitbox langsbrengen die precies twee stuks fruit per persoon per dag bevat voor het hele huishouden tot aan de volgende bezorging. Tussen de bezorgingen nudgen ze hun leden. “Dat doen we op een leuke manier met een hip mailtje om ze te herinneren. We willen niet met het vingertje wijzen”, vertelt Tim die zich vooral op de marketing kant richt.

Tim met een fruitbox in de kas van de vader van Mace waar ze een koelcel kunnen gebruiken voor opslag

Natuurlijk zorgen ze in de fruitboxen voor het lekkerste fruit, zo veel mogelijk van het seizoen en dichtbij, maar met genoeg verrassingen. Mace heeft naast Easyfruit een eigen AGF-horecagroothandel Tomace en hij weet zijn weg te vinden naar mooie aanbiedingen bij de groothandels. Daarnaast hebben ze een afspraak met een lokale teler van appels en peren. “De AGF-horecagroothandel staat los van Easyfruit, maar door de logistiek en inkoop te combineren kunnen we hele mooie pakketten samenstellen, ook avocado’s, meloenen, ananas en vergeten fruit als physalis zit erin. Heel vet om dat te kunnen doen", vertelt Mace die zichzelf een ‘AGF-gekkie’ noemt. “Mijn vader is tuinder op Schouwe Duivenland en daardoor ben ik thuis in de AGF-wereld. Tegelijkertijd werkte ik in de horeca en zag dat die kwaliteit beter kon, dus ben ik dat gaan doen.”


Boxen vullen

Dat alles zorgt ervoor dat mensen die voldoende geld hebben de aanbevolen hoeveelheid fruit kunnen consumeren. Daarnaast zijn er nog veel mensen die een te klein budget hebben om zich twee stuks fruit per dag te kunnen veroorloven. Daar bedachten de ondernemers ook iets voor. Per fruitabonnement zetten ze wekelijks een euro opzij om daarvan fruit te kopen. Dat fruit schenken ze belangeloos aan de voedselbank en een hospice. "De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter."


Het past nog net...

"Er zijn veel mensen die geen budget hebben en verse producten zijn vaak duur. Deze mensen hebben geen kans om te kiezen voor de gezonde optie. Daarom zijn we als sociale onderneming gestart. We willen zoveel mogelijk fruit verkopen en daarmee zoveel mogelijk mensen daadwerkelijk elke dag voldoende fruit te laten eten." Een dubbele motivatie voor de start-up. "De eerste keer dat we de voedselbank beleverden was al heel veel fruit. Ook omdat we het fruit voor een leuke prijs kunnen inkopen. Doordat wij groeien, kunnen we steeds meer mensen helpen. De hoeveelheid die we leveren aan de voedselbank is inmiddels al verviervoudigd."


Donatie aan Oekraïense vluchtelingen

Mace en Tim zijn best trots op wat ze in korte tijd hebben neergezet en denken over uitbreiding na. Er is al een wachtlijst ontstaan van mensen die nu nog buiten het bezorggebied wonen. "Maar we willen lokale ondernemers niet in de weg zitten. Als zij mee willen doen met ons concept, zijn ze van harte welkom!", besluiten de jonge ondernemers.

Voor meer informatie:
Tim Meuwsen
Mace Groenewegen
Easyfruit
Tel.: +31 6 1554 77 33
tim@easy-fruit.nl 
www.easy-fruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.