Venezuela verbiedt import Colombiaanse aardappelen

De Venezolaanse regering heeft een verordening uitgevaardigd die de import van Colombiaanse aardappelen verbiedt. Het besluit komt er slechts een maand na de herneming van de handel tussen beide landen via de grensovergang tussen Táchira en Norte de Santander. Die heropening had juist tot doel de uitwisseling tussen beide landen te verbeteren.

De Nationale Confederatie van Aardappeltelers en -handelaren in Venezuela (Confepapa) had eerder al gewezen op het gevaar van de groeiende consumptie van importproduct. "In de maanden september en oktober hebben we een enorme invasie van Colombiaanse aardappelen gezien. Ze overspoelden de markt en de prijzen doken omlaag, met negatieve gevolgen voor de Venezolaanse telers", vertelt Abraham Hayon, voorzitter van Confepapa.

Volgens Confepapa komt deze beslissing ten goede aan meer dan 150.000 gezinnen wiens inkomen afhankelijk is van de aardappelteelt.

Bron: murciaplaza.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.