François Moran, Tropibana:

"Fransen accepteren granaatappel"

Hoewel de acties rond het vergroten van de bekendheid van de granaatappel in Frankrijk een timide start kenden, wint het fruit de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Dat dit zo is, is deels te danken aan de komst van een aantal nieuwe rassen als de Wonderful en de Acco die zuurder zijn, maar ook aan de erkende gezondheidsvoordelen van de granaatappel met met felrode zaadlijsten. "De granaatappel is een product dat bijzonder rijk is aan antioxidanten. Consumenten waarderen de granaatappel om de vele gezondheidsvoordelen. Tegenwoordig wordt granaatappel steeds meer geconsumeerd in sapvorm. Sommige van onze klanten kopen granaatappelen in bulk en verwerken ze zelf in de winkel, net zoals ze dat met sinaasappelen doen", vertelt François Moran van Tropibana dat is gevestigd op de MIN-markt van Rungis.


Granaatappelen uit Turkije

De granaatappel is allang niet meer een seizoensproduct, maar wordt inmiddels het hele jaar door geconsumeerd. "We werken met allerlei herkomsten. Enkele voorbeelden zijn: Spanje, Turkije, Egypte, Israël en Peru. Hierdoor kunnen we het product jaarrond aan onze klanten aanbieden. Momenteel zitten we midden in het Spaanse seizoen, dat in september is begonnen en in februari/maart zal eindigen. Binnenkort beginnen we aan het Turkse seizoen. De prijzen liggen rond de 0,90 en de 1,10 €/kg voor de Spaanse granaatappelen en tussen de 1,30 en de 1,50 €/kg voor de Turkse granaatappelen. Deze prijzen zijn nog steeds relatief hoog, maar volkomen aanvaardbaar. Ten slotte is de kwaliteit van de granaatappelen zeer goed."

Granaatappelen uit Turkije

Voor meer informatie:
Tropibana
François Moran
Tel: +33.620.17.20.13
f.moran@atominternational.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.