Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nicoló Sparacino van Biofruit Trading

"Siciliaans citrus later op de markt"

Het citrusseizoen op het noordelijk halfrond komt nu langzaam maar zeker op gang. De relatief hoge temperaturen (circa 20ºC) hebben de groei van het citrus op Sicilië echter aanzienlijk afgeremd, deelt Nicoló Sparacino, gespecialiseerde bio-citrusimporteur en directeur van Biofruit Trading uit Berlijn, mee. "De citrusbomen hebben koude nachten nodig en het warme weer van de afgelopen weken heeft het seizoen met circa twee weken vertraagd. Navelina sinaasappelen zijn al in relatief goede hoeveelheden verkrijgbaar, maar de aanvoersituatie van clementines en citroenen zou daarentegen wat beter kunnen zijn."

Het biologische citrus vindt nu snel haar weg naar de afnemers.

"De eerste Washington Navel sinaasappelen uit biologische teelt worden vanaf begin december verwacht. Op de eerste bloedsinaasappelen van het ras Tarocco moet vermoedelijk nog tot half december gewacht worden," vervolgt Nicoló. "Siciliaans citrus is vooral in de periode voor Kerst zeer populair op de Duitse markt en het heeft een hoge herkenningswaarde, vooral in gespecialiseerde retail." De klimaatverandering maakt het de citrustelers echter steeds moeilijker. "Dat is met zekerheid de grootste uitdaging waarmee we tegenwoordig geconfronteerd worden. We zullen er onvermijdelijk aan moeten wennen dat ons citrus steeds later in relevante hoeveelheden en van goede kwaliteit op de markt komt."


Nicoló Sparacino

Uitbreiding van de retaildivisie
Nicoló opende vijf jaar geleden een Siciliaanse winkel in het hart van Berlijn. Begin december zal hij een tweede winkel in Berlijn-Schöneberg openen met een verkoopoppervlak van ongeveer 50 m2. Hij verkoopt hier een bont palet aan levensmiddelen uit kleinschalige teelt, van groenten en fruit tot aan wijn en zuivelproducten. Nicoló: "Wij vinden het bijzonder belangrijk om de kleine telers uit ons geboorteland te ondersteunen en hen de export naar het buitenland, zonder tussenhandel, mogelijk te maken. In het begin was het soms moeilijk om de mensen ons seizoensgebonden en veelzijdige assortiment te laten begrijpen, maar inmiddels wordt ons authentieke concept echter steeds meer gewaardeerd door de stedelijke consumenten."

Voor meer informatie:
Nicoló Sparacino
Biofruit Trading 
Handjerystrasse 48
D-12161 Berlin, Duitsland
Tel: +49 30 49805194 
export@biofruit-trading.com 
www.biofruit-trading.com
www.terraverdesicily.com 

Publicatiedatum: