Agtech ontsmet reeds verpakte producten op pallets

Na jaren van uitgebreid en grondig testen, heeft Cardinal Fresh een nieuw systeem ontwikkeld dat reeds verpakte verse groenten en fruit op pallets ontsmet. Dit is vooral waardevol voor producten zoals zachtfruit, dat wordt geplukt en verpakt in het veld en dus niet gewassen kan worden. Datzelfde geldt voor gewassen zoals avocado's die normaal gesproken ook niet gewassen worden.
Het nieuwe systeem dat reeds verpakte verse groenten en fruit op pallets ontsmet

De technologie maakt gebruik van ozon als belangrijkste ontsmettingsmiddel, gecombineerd met gepatenteerde engineering, dat zorgt voor penetratie in de gepalletiseerde masterboxen van bulkproducten of clamshells. Het gebruik van ozon op levensmiddelen is sinds 2001 goedgekeurd door de FDA. 

De merknaam is Accelerated OzoneTM en in Mexico Ozono AcelaradoTM.

Helmut Leili, oprichter van Cardinal Fresh, is een professioneel landbouwkundige met meer dan 45 jaar ervaring in alle facetten van de agro-industriële sector

Bovenop de ontsmettingsmogelijkheid, is er ook verbetering van de houdbaarheid binnen alle geteste productlijnen. De unit is nu succesvol geïntroduceerd in Mexico door de distributeur van Cardinal Fresh, Omniozono, te beginnen met het telen en verladen van avocado's.
Helmut Leili, oprichter van Cardinal Fresh, is een professioneel landbouwkundige met meer dan 45 ervaring in alle facetten van de agro-industriële sector. Hij bedenkt belangrijke oplossingen voor productveiligheid bij de pijnpunten in het hele logistieke proces van teeltbedrijf tot eindconsumptie. 

De missie van Cardinal Fresh is het verhogen van de consumptie van natuurlijk gezond bederfelijk voedsel, door het combineren van diepgaande en gedetailleerde agronomische kennis met post-harvest engineering en technologie - alles met een positieve ecologische impact. 

Voor meer informatie:
Helmut Leili
Cardinal Fresh
Helmut@cardinalfresh.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.