Pernice (Italië): "De hitte dwingt ons om de druiventrossen zorgvuldig te selecteren"

"De vraag is groter dan het aanbod"

We vroegen Domenico Pernice, exportmanager van Pernice, een bedrijf uit Apulië dat gespecialiseerd is in de teelt en afzet van druiven, hoe de verkoop in Europa verloopt. 

"De situatie lijkt begin oktober veranderd te zijn. Sinds dat moment zijn we immers niet meer in staat alle volumes te leveren die de klanten ons dagelijks vragen. Enerzijds zien we een stijging van 30% in de bestellingen en aan de andere kant hebben we 15-20% minder product dat geschikt is voor markten die iets verderaf liggen, zoals de Duitse markt. De abnormale en langdurige hitte van de afgelopen weken heeft ernstige gevolgen voor verschillende partijen. Er duiken immers meer schimmelziekten op, waardoor we gedwongen zijn de trossen zorgvuldig te reinigen." 

Crimson druiven

"Vanuit het buitenland vragen ze ons om zoveel mogelijk extra volumes te laden als we hebben, vooral van pitloze rassen. We verkopen het verpakte product rond de € 2,50 per kilo. Ons pakstation bevindt zich in Turi, in de provincie Bari. Er is nog veel product niet geoogst, maar we moeten de trossen zorgvuldig selecteren, want naast het twee dagen durende transport naar het buitenland moeten de druiven ook nog eens minstens drie dagen in de koelkamers blijven voordat ze de consument bereiken. Eerst moeten de andere voorraden immers nog van de hand worden gedaan. Daarom is het raadzaam om alleen de trossen te snijden die zich lenen voor een dergelijk lang transport en opslag. De druiven moeten vrij zijn van vlekken of andere defecten die wijzen op een lagere kwaliteit." 

Italia druiven

"We gaan meestal door met de export tot begin januari, maar dit jaar denk ik niet dat het mogelijk zal zijn. De druiven hebben niet de eigenschappen om lang in de koelkamers te kunnen liggen. Over ongeveer een maand zullen we klaar zijn, denk ik. Het is geen sensationeel seizoen, maar we verdedigen ons goed, ondanks de vele uitdagingen en de moeilijke internationale economische context. Gelukkig hebben we dezelfde prijzen als een jaar geleden", besluit Pernice. 

Voor meer informatie:
Pernice Srl
Via Santa Teresa snc
70010 Turi (Bari) - Italië
Tel: +39 080 8912627 - +39 345 688 1376 
info@pernicesrl.it
pernicesrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.