Nieuwe aardappelwaslijn

De Italiaanse machinefabrikant RG Impianti heeft aan Ortofrutticola Loru, een teeltbedrijf in Sardinië, een aardappelverwerkingslijn met een capaciteit van 6-8 ton per uur geleverd. De technologisch geavanceerde lijn is volledig ontworpen en gebouwd door RG Impianti. 

"De machine is in AISI 304 roestvrij staal. Met de verwerkingslijn kan de klant de aardappelen met water wassen of droog borstelen. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer lage bunker zodat de klant zowel het product in kratten/kisten als in big bags gemakkelijk kan aanvoeren", valt te lezen in een bedrijfsnota van RG Impianti.

De lijn omvat ook een voorsorteerder en twee zeefsorteerders. Een van die sorteerders, nodig om het product dat de gewenste maatvoering niet haalt eruit te sorteren, wordt geplaatst vóór het wassen/borstelen. De tweede komt aan het einde van de lijn om de aardappelen te sorteren voordat ze worden verpakt. 

Daniele Loru

Om het verpakken in kratten van 10/15 kg te vergemakkelijken, is een halfautomatisch systeem voorzien. Bovendien voedt de lijn twee automatische verticale wegers. De klant kan de aardappelen ook direct in kisten voorsorteren. De automatisering en werking van de lijn wordt beheerd door software die door Bulltec is ontwikkeld. Met deze software kan de lijn op afstand aangestuurd worden en verwerkingsgegevens uitgelezen worden. De software kan gekoppeld worden met de ERP van de klant. 

"We hebben vertrouwd op RG vanwege hun jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van aardappelverwerkings- en sorteerinstallaties", zeggen de eigenaren van Ortofrutticola Loru. "De technici en het personeel zijn altijd goed voorbereid en beschikbaar, zowel tijdens de eerste overlegmomenten als tijdens de installatie- en opstartfase. We hebben de mogelijkheid gehad om de lijn te ontwikkelen volgens onze werkbehoeften en we zijn er zeer tevreden mee. Ik kan zeggen dat ons nieuwe systeem maatwerk is geworden."

Voor meer informatie:
R.G. snc di Ricci Riziero 
Via Terni 330 47522
Cesena (FC) - Italië
www.rg-impianti.com 
rg@rg-impianti.com 
Tel: +39 (0)547 662130
Tel: +39 340 2819537

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.