Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rwandese Souk Farms start avocado-export

Een grote doorbraak voor Souk Farms, een Rwandese teler van de
avocadosoorten Hass en Fuerte. Seun Rasheed, Managing Director van Souk Farms: "Met dank aan de steun van de National Agriculture Export Board en de IDH (The Sustainable Traide Initiative), zullen wij onze eerste export in december 2022 starten met een eerste container naar Dubai en een tweede naar Europa."

De verwachting is dat de export van avocado's vanuit Rwanda aanzienlijk zal toenemen, van 5.000 ton dit seizoen naar 17.000 ton in 2025-2026, door een grootschalige plantcampagne.

Behalve van avocado's is Rwanda ook een opkomende leverancier van snijbonen, habanero-pepers, Bird Eye Chilli-peper, passiefruit, sugar snaps en peultjes aan Europa en het Midden-Oosten. Rasheed schreef de snelle groei van de Rwandese tuinbouwexport toe aan het gunstige ondernemingsklimaat in Rwanda, met dank aan het beleid en de steun van de regering, die de ambitie heeft deze export te stimuleren.

De export van Souk Farms is bestemd voor het Midden-Oosten, met name de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf richt zich ook op de Europese markt, zoals Nederland en het VK.



Wat de prijzen betreft, legt Rasheed uit dat ook de Rwandese telers niet gespaard blijven in de wereldwijde energiecrisis, wat de transportkosten beïnvloedt. Ook al is de teelt nog winstgevend, de stijgende kosten kunnen leiden tot een hogere prijs.

Seun Rasheed en zijn sales- en marketingteam zullen deelnemen aan diverse beurzen in 2023: Fruit Logistica in Berlijn, Fruit Attraction in Madrid, World of Perishables in Dubai en Asia Fruit Logistica in Hong Kong.

Voor meer informatie:
Mr. Seun Rasheed
Souk Farms
Tel: +250738306725
info@souk-ig.com, sales@souk-ig.com
www.souk-ig.com

Publicatiedatum: