Henk Vlaeminck, Van Dijk Foods:

"Beperkte hoeveelheid en torenhoge vraag resulteert in hoge prijzen voor seedless druiven"

Tholen - Druiven blijven een 'hot' item op de Belgische markt. Wanneer men echter over de populariteit van druiven spreekt, gaat het voornamelijk nog over de seedless variëteiten. "De vraag naar seedless druiven loopt bij ons echt als een trein, maar voor druiven met pitten is het een heel ander verhaal", vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods.

Het Italiaanse seizoen loopt langzaam op zijn einde en het overzeese seizoen staat op het punt van beginnen voor de Belgische importeur. "Het aanbod van seedless kan op dit moment echter niet mee met de vraag. De laatste paar komen nu uit Italië binnen, maar dat is echt beperkt. De eerste ladingen uit Peru en Brazilië komen van de week aan. Dit zijn de eerste overzeese druiven die binnenkomen, waardoor dit ook nog geen grote hoeveelheden zijn. Het resulteert in relatief hoge prijzen op het moment." Zoals aangegeven, is het voor de druiven met pit een compleet ander verhaal. "Hier zien we nauwelijks nog interesse in. De Red Globe loopt nog wel door, maar dat is met name omdat er minder van beschikbaar zijn. Wat betreft de Italia kunnen we echt spreken van een zeer beperkte vraag."

De reden hiervoor ligt, volgens Henk, in het feit dat de seedless meer en meer ingeburgerd zijn onder de consumenten. "Dit is twee generaties terug begonnen, waarbij ouders hun kinderen liever een druif zonder pit gaven. Deze kinderen zijn dat vervolgens zelf ook blijven nemen. Bovendien moet ik zeggen dat de seedless variëteiten veelal knapperiger zijn, waardoor ze meer in de smaak vallen. Kwalitatief kunnen we echter van beide spreken dat het aanbod op het moment van uitstekende kwaliteit is."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be    
www.vandijkfoods.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.