Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chileense fruitexporteurs verwachten daling van containertarieven

"Wereldwijde economische situatie doet vraag naar zeevracht krimpen"

In logistiek gespecialiseerde media geven aan dat de vraag naar zeecontainervervoer zowel in Europa als in de Verenigde Staten daalt als gevolg van de inflatiespiraal en de onzekerheid die de huidige internationale politieke en economische context met zich meebrengt. Daarnaast lijkt het erop dat de vloot van containerschepen die momenteel stand-by staat zich op het hoogste niveau bevindt sinds het tweede kwartaal van 2020.

"De wereldwijde macro-economische situatie doet de vraag naar maritiem transport krimpen en daarom wordt verwacht dat dit vroeg of laat een neerwaartse druk op de tarieven zal uitoefenen. We vertrouwen er dan ook op dat onze fruitexporteurs dankzij meer concurrerende tarieven hun internationale verplichtingen zullen kunnen nakomen en dat ons land zijn reputatie als voedselmacht zal kunnen behouden", zegt Iván Marambio, voorzitter van Asoex, de Chileense vereniging van exporteurs.

"Rederijen zijn onze partners in het exportproces en we stemmen onze activiteiten op elkaar af. We zijn er zeker van dat we samen de logistieke uitdagingen van de sector adequaat kunnen aangaan. Zo werken we al aan een plan met 12 maatregelen dat we aan de regering hebben voorgesteld om het beheer en de werking van de haventerminals tijdens het hoogseizoen te verbeteren", vertelt Marambio. "In die zin is er geen grond die de hoge prijzen nu en in de nabije toekomst rechtvaardigt."

"Volgens berekeningen van de Nationale Maatschappij voor Landbouw hebben fruittelers het afgelopen jaar € 639 miljoen meer betaald aan maritiem transport als gevolg van stijgende kosten. We vertrouwen erop dat de situatie dit seizoen gekeerd kan worden, want de logistieke crisis kan echt niet erger worden", zegt Jorge Valenzuela, voorzitter van Fedefruta.

Bron: simfruit.cl

Publicatiedatum: