Chileense wetenschappers werken aan chemische stof om verliezen door vorst te voorkomen

Gewasbescherming is een permanente uitdaging voor de tuinbouwsector, vooral wanneer het gaat om voorjaarsvorst. In Chili heeft dit fenomeen geleid tot verliezen tussen 130 en 320 miljoen dollar per jaar. Daarom besloten wetenschappers Advanced Polymer Research Center (Cip) en de Universiteit van Concepcion (UdeC) deze uitdaging aan te gaan en formuleerden zij het antivriesmiddel BioNofrost. Het onderzoek werd in twee fasen ontwikkeld; in de eerste fase werd het antivriesmiddel ontwikkeld door Cipa-wetenschappers en gevalideerd in het experimentele station van de UdeC in Chillán. In de tweede fase is het proces opgeschaald en zijn de valideringsproeven uitgebreid in productieve boomgaarden.

Een van de verantwoordelijken voor deze wetenschappelijke uitdaging bij Cipa is doctor in de chemische wetenschappen Saddys Rodríguez, die het verkrijgen van het door het Nationaal Instituut voor Industriële Eigendom verleende octrooi op prijs stelde, aangezien na strenge evaluaties het door de staat verleende exclusieve recht voor de bescherming van de uitvinding BioNofrost werd vastgesteld.

Claudio Munoz, adjunct-directeur Innovatie en Ontwikkeling van Fytosanitaire producten: "Het potentiële marktgebied is zeer groot, want als je de gebieden van gewassen die gevoelig zijn voor vorst optelt, vind je 17 hectare blauwe bessen, 60 van kersenbomen, 50 van druivenstokken en 120 van wijnstokken, waarbij 80% zich in gebieden bevindt die gevoelig zijn voor vorst of dit risico lopen."

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.