Med'Essor, Gifruits en PAMPAT - bijeenkomst op 18 november in hal E3

Tunesische granaatappel in de schijnwerpers op de MIN-markt in Rungis

Na de Maltese-sinaasappel in januari 2022 is het nu de beurt aan de de Maltese-granaatappel om te schitteren in Rungis. Dit seizoen herhaalt Med'Essor op 18 november aanstaande deze ervaring in zaal E3, in samenwerking met Gifruits (Groupement interprofession des fruits de Tunisie, een Interprofessioneel samenwerkingsverband tussen Tunesische fruittelers) en PAMPAT (Projet d'Accès aux Marchés des Produits Agroalimentaires et de Terroir, een Project ter bevordering van de toegang tot de markten voor fruitteeltproducten en lokale producten) om de granaatappel uit Tunesië te kunnen promoten. De granaatappel zal door de speciaal voor deze gelegenheid aanwezige koks in de schijnwerpers worden gezet. Deze koks zullen het fruit op alle mogelijke manieren bereiden, zowel zoet als hartig. Voorgerechten, hoofdgerechten, desserts... De proeverijen zullen waarschijnlijk de hele ochtend duren.


Promotie van de la Maltaise de Tunisie in de hal van Med'Essor, januari 2022 / © Med'Essor

Het Tunesische granaatappelseizoen is rond 25 oktober van start gegaan en loopt nog tot half december. Hoewel de vraag voorlopig stabiel is, zal de afzet met de komst van het koude weer en het einde van de schoolvakanties naar alle waarschijnlijkheid in een stroomversnelling terechtkomen.


Promotie van de la Maltaise de Tunisie in de hal van Med'Essor, januari 2022 / © Med'Essor 

Zeer positieve feedback voor la Maltaise
"Na het evenement dat begin dit jaar in samenwerking met Gifruits ter promotie van de Maltese-sinaasappel is georganiseerd, hebben we veel positieve feedback gekregen. We hebben daarom besloten om dit jaar te beginnen met een soortgelijke promotieactie voor de granaatappel uit Tunesië", geeft manager van Med'Essor en medeorganisator van het evenement Mourad Ben Salem aan. Het zal een bijeenkomst worden die, net als de vorige, waarschijnlijk een klein publiek zal trekken. "Veel mensen, waaronder telers, leveranciers, klanten en zelfs managers van de MIN-markt, hebben het evenement bijgewoond.

Foto rechtsboven: Promotie van de la Maltaise de Tunisie in de hal van Med'Essor, januari 2022 / © Med'Essor  

Voor meer informatie:
Mourad Ben Salem
Med’Essor
Rue de Carpentras CP90295
94592 Rungis Cedex
Tel.: +33 (0)1 41 80 64 60
Mob: +33 (0)6 73 35 37 41
medessor@yahoo.fr     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.