Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke daling vrachtprijzen stimuleert Chinese kastanje-export

In Shandong, een van de belangrijkste kastanjeteeltgebieden, is het nieuwe seizoen eind augustus begonnen en het zal naar verwachting tot ongeveer mei volgend jaar aanhouden. Wat de export van dit seizoen betreft, besprak Wang Pingyuan van Rizhao Wanhong FoodStuffs de marktsituatie met Freshpublishers.

Dit jaar is de groei van de meeste tuinbouwproducten, waaronder kastanjes, wereldwijd in verschillende mate aangetast door de frequente extreme weersomstandigheden. Naar schatting zal de totale oogst van kastanjes in Shandong met 30%-40% dalen.

De afgelopen twee jaar is de kastanje-export beïnvloed door verschillende factoren die verband houden met de pandemie, waaronder de stijgende kosten van het zeevervoer. "Het is verheugend dat de situatie vanaf de tweede helft van 2022 is verbeterd en dat het totale vrachttarief in Shanghai aanzienlijk is gedaald ten opzichte van de vorige periode, wat goed is voor de exporteurs. Wat de export betreft, is de huidige exportprijs van kastanjes hoger dan die in dezelfde periode vorig jaar. Hij is met ongeveer 10% gestegen," zegt Wang.

"Op dit moment exporteren we vooral naar Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Canada. Dankzij de stabiele kwaliteit en het voldoende aanbod hebben Chinese kastanjes nog steeds een groot aandeel in de internationale markt. De daling van de export in de afgelopen twee jaar is vooral te wijten aan de gevolgen van de pandemie en houdt ook verband met de algemene vertraging van de wereldeconomie."

Voor meer informatie: 
Wang Pingyuan 
Rizhao Wanhong FoodStuffs Co., Ltd.
+86 137 9344 9888
wanhongfoods@163.com 
www.wanhongfoods.cn 

Publicatiedatum: