Bernadette Ossendorp Chief Food Safety Officer bij de NVWA

Bernadette Ossendorp is per 1 oktober 2022 benoemd als Chief Food Safety Officer (CFSO) bij de NVWA. Deze functie is belangrijk voor het optimaal inzetten van de toezichtscapaciteit van de NVWA op de grootste voedselveiligheidsrisico's, zo meldt de NVWA.

Tevens is de functie van Bernadette van belang voor het onderhouden van externe verbindingen van de NVWA op het vakgebied. Goed contact met het bedrijfsleven, NGO's, VWS, LNV en autoriteiten in andere landen zijn randvoorwaardelijk om de maatschappelijke opgaven op het gebied van voedselveiligheid te kunnen realiseren.

Bernadette Ossendorp was hiervoor onder andere afdelingshoofd Kwaliteit van Zorg en Gezondheidseconomie en afdelingshoofd Voedselveiligheid bij het RIVM (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Zij studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht, met hoofdvak biochemie en bijvakken microbiologie en toxicologie en promoveerde bij dezelfde universiteit op een biochemisch onderwerp. Zij was jarenlang actief als inhoudelijk expert op de risico's van residuen van gewasbeschermingsmiddelen in voedsel en nam deel aan diverse werkgroepen en panels van zowel de European Food Safety Authority (EFSA) als de Codex Alimentarius (een samenwerkingsverband van de Verenigde Naties, de WHO en de FAO). Zij had dan geregeld de rol van voorzitter.

Bron: NVWA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.