Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw kwaliteitslabel voor Marokkaanse Nadorcott

De Marokkaanse Nadorcott heeft een nieuw kwaliteitslabel: Nadorine, Naturally Low Seed®. Daarmee kan de mandarijn zijn herkomst benadrukken en wordt ook de authenticiteit van dit 100% natuurlijke fruit gegarandeerd.

Het nieuwe label, dat is ontworpen op initiatief van de Vereniging van Marokkaanse Nadorcott-telers (APNM) en in 2022 is gelanceerd, vervangt het vorige: Morocco Nadorcott Seedless "MNS".

Dit nieuwe label garandeert de uitzonderlijke kwaliteit van de Marokkaanse Nadorcott, die wordt gekenmerkt door een kleine hoeveelheid pitjes en een uiterlijk en smaak die gedurende het gehele seizoen gelijk blijven.

Het nieuwe label wil ook de toewijding van de telers en exporteurs van de vereniging om dit fruit van uitzonderlijke kwaliteit op de markt te brengen in de verf zetten.

Onderscheidende kenmerken
In het zonnige Marokko profiteert het Nadorcott ras van een hoogstaand teeltbeheer in een aantal regio’s: Chichaoua, Marrakech, Souss, Gharb, Safi, Béni-Mellal, Berkane en Kelaa.

De mandarijnen worden geteeld in boomgaarden die op enige afstand van andere citruspercelen liggen en die nauwgezet en regelmatig worden gecontroleerd. Dergelijke isolatie garandeert natuurlijke zelfsteriliteit door kruisbestuiving met andere citrusrassen te voorkomen en is ook belangrijk voor het bijna pitloze karakter van deze mandarijn. Er moet daarvoor dus niet teruggegrepen worden op genetische manipulatie.

Marokko is bovendien een van de weinige landen waar deze 100% natuurlijke teeltpraktijk behouden blijft.

De Marokkaanse Nadorcott: een zorgvuldig gecontroleerde teelt
Om de hoogwaardige kwaliteit van de Marokkaanse Nadorcott te behouden, voert de telersvereniging een nauwgezette controle van het fruit uit, door middel van verschillende methoden:

  • Rassenidentificatiesysteem om de traceerbaarheid te garanderen.
  • Traceerbaarheidssysteem dat een extra garantie biedt voor rasechtheid en herkomst.
  • Controle op naleving van de specificaties door een onafhankelijk controlebedrijf.
  • Verificatie van de echtheid van het ras en de hoeveelheid pitjes door een bevoegde instantie.

De leden van APNM zetten zich ook in voor duurzame teelt die de impact op het milieu vermindert. Dit vereist natuurlijke preventieve middelen, zoals nuttige insecten, maar ook een beperkt en rationeel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in een streven om de natuurlijke fauna te behouden.

De Marokkaanse Nadorcott komt relatief laat op de markt
De oogst vindt plaats van januari tot eind april, wat een late aanvoer van dit ras op de Marokkaanse en internationale markt mogelijk maakt. Dit is precies een kenmerk waarmee deze mandarijn zich van andere onderscheidt.

Nieuw label en nieuwe website
Met de lancering van het nieuwe kwaliteitslabel is ook een website, exclusief gewijd aan de Marokkaanse Nadorcott, www.nadorine.com, gecreëerd om liefhebbers alle info te bieden over deze Marokkaanse mandarijn met zijn van nature unieke kenmerken.

Voor meer informatie:
contact@nadorine.com 
www.nadorine.com 

Publicatiedatum: