Akkoord tussen Macfrut en Egyptische exportvereniging

Vorige week werd in Caïro, de hoofdstad van Egypte, een driejarige overeenkomst getekend tussen Macfrut en Expolink, de vereniging van Egyptische groenten- en fruitexporteurs. Onderwerp van de overeenkomst: Macfrut wordt een van de referentiebeurzen voor de vereniging en 15 Egyptische exporteurs zullen deelnemen aan de volgende editie van Macfrut (Rimini, 3-5 mei 2023). 

"Voor Macfrut is dit een belangrijke erkenning vanwege een grote speler in de sector, die ons evenement beschouwt als een nuttig instrument voor nieuwe commerciële relaties", zegt Renzo Piraccini, voorzitter van de Italiaanse beurs. "Het Russische conflict blijft niet zonder gevolgen voor de handel in de wereld. Ons land kan via de noordelijke havens aan de Adriatische Zee (Ravenna, Venetië en Triëst) een belangrijke rol spelen als draaischijf voor de Egyptische export naar de landen van Zuidoost-Europa." 

Egypte is een van de belangrijkste internationale spelers in de AGF-sector. Het voorbije seizoen exporteerde het ongeveer 5 miljoen ton groenten en fruit, met Rusland als een van zijn grootste afnemers. Het nieuwe internationale scenario voorspelt een economische crisis in Rusland, met ook een vermindering van de groenten- en fruitconsumptie, waardoor Egypte op zoek gaat naar alternatieve markten.

De overeenkomst in de Egyptische hoofdstad werd ondertekend door Mostafa El Naggari, voorzitter van Expolink, en Renzo Piraccini, voorzitter van Macfrut.

Voor meer informatie:
www.macfrut.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.