Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeteringen aan de weg gepland voor vitale Zuid-Afrikaanse citrusexportroute

Een renovatie van de R336 tussen Addo en Kirkwood ter waarde van €15,2 mln zal de eerste zijn van een reeks reparaties tussen Sundays River Valley en Gqeberha om de drukke citrusexportroute te herstellen. De reparaties maken deel uit van een groter plan om een netwerk van wegen tussen de stad en het provinciale citruscentrum te repareren.

Verkeersminister Fikile Mbalula was op de R336 om de eerste fase van de werkzaamheden te starten, die na voltooiing bijna 14 km zullen beslaan. De werkzaamheden zijn al begonnen en zullen in 24 maanden zijn voltooid, terwijl de rest van het netwerk in vijf jaar wordt gerepareerd.

Mbalula zei dat het departement gemeentelijke en provinciale wegen overneemt om gemeenten in geldnood te helpen. "Kleine steden en gemeenten lijden onder een gebrek aan inkomsten," zei hij. "Dit is een regionale weg, maar via een MOU [memorandum of understanding] en de proclamatie van de minister hebben we hem overgenomen om de provincie te helpen. De R336 is de hoofdader die naar de hoofdstad en verder leidt."

De reconstructie zal ook betrekking hebben op de R335 die aansluit op de R336 en de vitale citrusexportroute van de gemeente Sunday River verbindt.

Bron: heraldlive.co.za

Publicatiedatum: