Carrefour gaat voor volledig aanbod aan Belgische appelen

De appels van Carrefour zijn volledig Belgisch en worden op een duurzame manier geteeld. "Dit past in het kader van een verbetering van de landbouwpraktijken naar meer agro-ecologie in de keten, naar meer respect voor het dierenwelzijn, maar vooral om onze klanten producten met smaak en tegen een eerlijke prijs voor iedereen aan te bieden. Bovendien worden ook op een residu-arme manier geteeld", aldus de supermarktketen.

De verschillende appelrassen
Er zijn drie verschillende appelrassen bij Carrefour: Zari, Jonagold en Sweet Surprise.

Zari

  • Vroeg ras, geoogst vanaf augustus en beschikbaar tot oktober
  • Roodgestreepte appel met een zoete smaak, knapperig en sappig vruchtvlees

Jonagold

  • Novajo-ras: het beste subras dat uniformiteit van kwaliteit garandeert.
  • Beschikbaar van oktober tot april (afhankelijk van het seizoen)
  • Tweekleurige appel met een evenwichtige smaak tussen zuurte en zoetheid

Sweet surprise

  • Beschikbaar van november tot april
  • Extra zoete ras met knapperig vruchtvlees

Appels van bij ons
In het Hageland, in Vlaams-Brabant, is de familie Vandewijngaerden al drie generaties lang bezig met het telen van fruit. Met passie voor het vak kweken ze de Zari- en Jonagoldappels voor Carrefour. Al enkele jaren geleden namen zus Nathalie en broer Eric het familiebedrijf over van hun ouders. Nathalie houdt zich bezig met sorteren en verpakken, Eric is verantwoordelijk voor de productie. In drukke periodes springen de ouders nog bij, en de zoon van Nathalie staat ook al te trappelen om in het bedrijf te stappen.

Fruitstreek bij uitstek
"Wij kweken ons fruit in Kortenaken, in het prachtige Hageland. De bodem en het klimaat zijn hier ideaal: historisch gezien waren de armere gronden hier niet zo geschikt voor de graanteelt, en dus werden er fruitbomen geplant. Het is hier ook iets minder koud in het voorjaar, waardoor er minder risico is dat de bloesems bevriezen", legt Nathalie uit.

Milieuvriendelijk
De appels van Carrefour moeten aan de strenge eisen van het lastenboek beantwoorden, bevestigt Nathalie: "Wij kweken onze appels zonder insecticiden en we gebruiken dier- en milieuvriendelijke technieken om ons fruit te beschermen. Bijvoorbeeld verwarringstechnieken, zoals het ophangen van feromonen in de boomgaarden, stoffen die van nature worden afgescheiden door de schadelijke insecten en hen dus in de war brengen. De mannetjes en vrouwtjes vinden elkaar daardoor niet meer terug om te paren, en planten zich dus ook niet meer voort."

Bron: Carrefour


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.