Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe vvs-machine Ideaal voor het verpakken van kastanjes"

De AVNP 450 verticale verpakkingsmachine van de Italiaanse machinebouwer GNA biedt volgens Themistoklis Pantelidis, voorzitter en CEO van het Griekse Pantelidis Industrial Weighing & Automations diverse voordelen: standaardisatie van de productie, het kunnen verpakken en labelen met een en dezelfde machine, snelheid en nauwkeurigheid, kostenbesparing, voortreffelijk ontwerp, robuustheid en flexibiliteit. Door gewoon het formaat en de breedte van de spoel te veranderen kunnen netzakken van verschillende afmetingen en soorten geproduceerd worden. 

"Ons bedrijf is gespecialiseerd in weeg- en verpakkingsmachines en we zijn al 70 jaar actief in de automatiseringssector. De integratie van GNA-machines in onze verpakkingslijnen, inclusief doseer- en weegmachines, biedt ons complete oplossingen in de productiefase. Ze zijn eenvoudig aan te passen. Bovendien werken we al jaren samen met GNA op technisch en commercieel vlak", legt Pantelidis uit.


De verticale verpakkingsmachine AVNP 450 (Foto: GNA) 

Over de AVNP 450 zegt het management van GNA het volgende: "Het is het perfecte systeem voor het verpakken in vertbag, maar ook in verpakkingen met andere materialen. Het kan worden gecombineerd met elk weegsysteem en is geschikt voor het verpakken van verschillende soorten groenten en fruit, in pillow bags of vouwzakken. De structuur is van roestvrij staal en, afhankelijk van de kenmerken van het product, het verpakkingsmateriaal en de afmetingen van de zakken, bereikt de machine een snelheid tot 80 cycli per minuut."

"Bovendien kunnen met de geavanceerde PLC en touch screen op eenvoudige en intuïtieve manier opdrachten gegeven worden. De drie borstelloze servomotoren werken stil en garanderen een hoge precisie in de lengte van de zak en bij het dwarslassen."


Artion kastanjes in vertbags (Foto: Themistoklis Pantelidis)

Een klant van Pantelidis Industrial Weighing & Automations gebruikt de AVNP 450 voor het verpakken van kastanjes. "De machine is ideaal voor het verpakken van kastanjes. Voor onze klant pasten we de verpakkingsmachine aan om geëxtrudeerd net in plaats van de normale folie te kunnen gebruiken. De kastanjes worden in netzakken met vierkante bodem verpakt, met folie aan beide zijden en gaatjes voor de vingers", vervolgt Pantelidis. 

"De AVNP 450 kan alle bekende folies gebruiken: PE, PP, gelamineerde films, PE + net, PP + net, papier. Voor de kastanjes is het gebruikte materiaal geëxtrudeerd PE-gaas, met folie aan beide zijkanten."

Rechts: Artion kastanjes in vertbags (Foto: Themistoklis Pantelidis) 

"In een periode van crisis, zoals die we nu meemaken, met algemene prijsstijgingen en een tekort aan arbeidskrachten, is de betrouwbaarheid van de machines heel belangrijk," aldus de Griekse operator. "De AVNP 450 verpakkingsmachine biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn er weinig reserveonderdelen nodig om de verpakkingsmachine jarenlang in perfecte staat te houden."

Aan wie de AVNP 450 wil kopen, geeft Pantelidis volgende raad: "Het is een verpakkingsmachine die ook geschikt is voor gebruikers zonder een hoog technisch niveau. Op deze machine passen veel verschillende verpakkingen en ze kan ook worden gecombineerd met doseer- of weegapparatuur (multihead-wegers, lineaire wegers, tellers, enz.)."

Verdere specificaties van de AVNP 450 
"De machine laat een snelle verwisseling van de vormbuis toe. Met het elektrische paneel binnen in de verpakkingsmachine worden de afmetingen van de machine iets gereduceerd en is ze ook gemakkelijker te reinigen", leggen ze bij GNA uit. "De AVNP 450 is uitgerust met twee assen voor de rollen folies met een diameter van 76 of 150 mm. Met een simpele wisseling van de sealbalken is het mogelijk om over te schakelen naar pillow bags in PP, PE, zakken met of zonder handvat in PP + net of PE + net." 

"Bovendien hebben we een communicatieprotocol ontwikkeld om deze machine compatibel te maken met de meest voorkomende weegsystemen die op de markt verkrijgbaar zijn", besluiten ze bij GNA.

Voor meer informatie:
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italië
Tel: +39 (0)51 799226
info@gnasrl.com 
www.gnasrl.com

 
Publicatiedatum: