Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laikipia County

Jonge Keniaanse teler succesvol in de appelteelt

Kate Wambugu van de Wambugu Apples' Farm, een jonge teler in Laikipia County, verdient een fortuin met de appelteelt. Ze zegt dat haar vader zich in 1985 aan de appelteelt waagde en 45 jaar later treedt zij in zijn voetsporen. Ze heeft de appelsoort die ze teelt de Wambugu Apple genoemd, naar haar vader.

Momenteel importeert Kenia een groot percentage appels uit Zuid-Afrika, Egypte en het Midden-Oosten, maar Kate Wambugu is optimistisch dat het land binnenkort zijn eigen lokale appels zal hebben. Volgens haar is de appelteelt een van de meest lucratieve ondernemingen. "Zodra je de zaailingen plant, duurt het slechts negen maanden voordat de bomen vruchten beginnen te produceren," legde Wambugu uit. "Een hectare kan 600 zaailingen herbergen. Je kunt echter beginnen met een paar zaailingen. Eén boom kan ook minimaal bijna 200 vruchten per oogst opbrengen."

Ze benadrukte dat een ander zeer positief aspect van appelbomen is dat je ze 100 jaar lang kunt oogsten. Een hectare appels kan per oogst ongeveer KSh10 miljoen (€ 82.000) opbrengen. Een teler kan ook drie oogsten per jaar binnenhalen, afhankelijk van het plantseizoen. Momenteel verkopen de plaatselijke telers hun producten in Karen en sommigen exporteren ze naar het Verenigd Koninkrijk.

Klik hier voor de video over haar bedrijf.

De appels worden onderzocht door het Kenya Bureau of Standards (KEBS) en andere relevante instanties om na te gaan of ze voldoen aan de kwaliteitsnormen voordat ze worden verkocht of geëxporteerd.

Bron: tuko.co.ke

Publicatiedatum: