Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananentelers op Filipijnen schakelen over op maïs vanwege TR4

Een lokale bestuurder van Davao del Norte heeft de Filipijnse nationale regering opgeroepen om kleinschalige bananentelers te helpen bij de bestrijding van de Tropical Race 4 (TR4) of Panamaziekte. Burgemeester Roland Dejesica zei dat de Panamaziekte een alarmerend niveau heeft bereikt, waardoor telers gedwongen worden over te schakelen op maïs en de levensvatbaarheid van de bananensector van de stad op lange termijn in gevaar komt.

Volgens Dejesica is Santo Tomas goed voor minstens 70 procent van het totale bananenareaal in Davao del Norte. Ongeveer de helft van dat gebied, zei hij, is omgevormd tot maïsplantage. Om die reden, waarschuwde hij, is het miljardenproduct van de provincie op sterven na dood, omdat de Panamaziekte nog niet grondig is aangepakt.

"We hebben de nationale regering al gevraagd naar de situatie van onze bananensector te kijken. We hopen dat ze hulp zullen bieden", aldus Dejesica. Hij vraagt dat de regering een onderzoekscentrum opricht om de oorzaken van de Panamaziekte te bestuderen en te begrijpen.

Bron: pna.gov.ph

Publicatiedatum: