Rechtbank vernietigt Belgische regelgeving op havenarbeid

De Raad van State, de Belgische rechtbank bevoegd voor geschillen met de overheid, heeft de praktische regeling vernietigd van de zogenaamde Wet Major. In die wet uit 1972 is het statuut van havenarbeid vastgelegd, zo meldt Nieuwsblad Transport.

Port of Antwerp-Bruges geeft aan dat ze de uitspraak gaan analyseren en in gesprek zullen gaan met alle betrokken partijen. "We nemen net kennis van dit arrest van de Raad van State en gaan dit uiteraard eerst grondig bestuderen. Ik zou een oproep willen lanceren aan de werkgevers en vakbonden om zo snel mogelijk met de federale regering samen te zitten. We zijn als havenbedrijf, vanuit onze rol als community builder, altijd bereid om gesprekken te faciliteren. Ik wil benadrukken dat een goede evenwichtige regeling van de havenarbeid cruciaal is om de haven als grootste economische motor van Vlaanderen op volle toeren te laten blijven draaien", aldus Annick De Ridder, havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges.

Bron: Port of Antwerp-Bruges


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.