"De prijs van peren uit Hebei is in het nieuwe seizoen bijna verdubbeld"

De provincie Hebei is het belangrijkste teeltgebied van peren in China en er worden veel verschillende rassen geteeld. "De peren worden geoogst van juli tot september. Dit jaar zijn de weersomstandigheden in de teeltgebieden van Hebei goed, er is geen droogte en hoge temperaturen en er is veel regen, zodat de algemene kwaliteit van de  nieuwe peren goed is," vertelt Wu Yajin van Hebei Huajin Fruit.

"Als gevolg van de slappe perenmarkt in de afgelopen twee jaar hebben veel fruittelers dit jaar de teelt van peren opgegeven en zijn ze overgeschakeld op graan of andere economische gewassen, waardoor de totale opbrengst van peren in Hebei dit jaar met meer dan 20% is gedaald. De prijs is echter beter dan die van vorig jaar, die te laag was. Hij is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, wat een beetje hoog is." Naar verluidt bedraagt de telersprijs ongeveer
€ 0,74 per kg, terwijl hij het vorige seizoen slechts € 0,37 per kg bedroeg. In het algemeen is de normale waarde van de aankoopprijs ongeveer € 0,52 tot € 0,63 per kg. De lage prijzen van vorig jaar beïnvloedden het enthousiasme van de telers om te planten. Dit jaar zijn de prijzen geleidelijk weer normaal geworden en liggen ze iets hoger.

"De terugkeer naar normale prijzen is bevorderlijk voor de duurzame ontwikkeling van de aanplant. Anderzijds heeft de kostprijs in het nieuwe seizoen, die ten opzichte van vorig jaar bijna is verdubbeld, de verkoop op de markt onder druk gezet. Vooral in het slechte macro-economische klimaat van de afgelopen jaren is het marktverbruik gedaald. Wat het afzetperspectief van peren dit jaar is en of de markt later zal terugvallen is ons nog niet duidelijk, maar het zal misschien niet gemakkelijk zijn om producten te verkopen."

De verkoop van Huajin Fruit vindt hoofdzakelijk plaats op marktkramen in de groothandel, in Shenzhen, Changsha, Chengdu en Wuhan. "Onze markt is in principe een grote stad met goede economische omstandigheden, dus de huidige verkoop is acceptabel. Dit jaar is ons doel 'verkopen met de trend', dat wil zeggen, terwijl de huidige markt goed is, zullen we proberen zoveel mogelijk te bewegen en zoveel mogelijk te verkopen en ernaar streven de helft van de peren vóór het Lentefeest te verkopen om de druk in de toekomst te verminderen." Naar verluidt verkocht het bedrijf in voorgaande jaren doorgaans slechts ongeveer een derde van de peren vóór het Lentefeest en bewaarde het een deel van de peren om te verkopen op het hoogtepunt van de fruitmarkt, zoals de Dag van de Arbeid en de Dag van het Graf. Dit jaar is de strategie echter aangepast wegens de onzekerheid over de toekomstige marktontwikkeling.

Er zijn meer dan 20 soorten peren in Hebei en Huajin Fruit concentreert zich hoofdzakelijk op vier daarvan: Chinese witte peer, Crown peer, Hongxiangsu en Yuluxiang. Wu verklaarde dat hij optimistischer is over de marktvooruitzichten voor Crown peren en Hongxiangsu, omdat de prijzen daarvan in het middensegment liggen, de smaak zoet en sappig is en de markt goed heeft gereageerd.

Hebei Huajin Fruit houdt zich hoofdzakelijk bezig met binnenlandse verkoop en haar activiteiten omvatten aanplant, aankoop, opslag en verkoop. Het bedrijf heeft zijn eigen boomgaarden, sorteerlijnen, bewerkingsinstallaties en koelopslag, met groothandelsmarkten als belangrijkste verkoopkanalen.

Voor meer informatie:
Wu Yajin 
Hebei Huajin Fruit Co., Ltd.
+86 13513189992 
676894465@qq.com 
www.huajinguopin.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.