Chinese fruitimport is de afgelopen 10 jaar verdubbeld

In het afgelopen decennium is de totale Chinese handel in AGF blijven toenemen en sinds 2017 heeft China vijf jaar op rij de eerste plaats in de wereld ingenomen. Zheng Yuqiang, een fruitdistributeur in Peking, zei dat hij de vorige jaren zelden geïmporteerde ananas verkocht, maar nu kan hij meer dan een dozijn ton per dag afzetten. Op de groothandelsmarkten van Peking neemt de verscheidenheid van het verkochte importfruit elk jaar toe.

Xiao Yang, die pas vorig jaar in het vak is begonnen, heeft een winkel geopend die gespecialiseerd is in de verkoop van Maleisische Elvis durian. Hij vertelde verslaggevers dat dit prijzige importfruit steeds beter verkoopt sinds het in 2019 op de Chinese markt kwam. In het afgelopen decennium is steeds meer importfruit, zoals Filipijnse avocado, Cambodjaanse bananen, mandarijnen uit Laos en Zuid-Afrikaanse peren in de mond van gewone Chinezen terechtgekomen.

In 2021 zal China meer dan 7 mln ton fruit importeren, tegenover minder dan 3,4 mln ton in 2012, een verdubbeling van de import in 10 jaar tijd. In 2021 bedroeg de totale waarde van de Chinese import €2,3 mld, een stijging van 51,2% ten opzichte van 2012.

In het afgelopen decennium heeft China het initiatief genomen om de tarieven op goederen te verlagen: het totale tariefniveau is gedaald van 9,8% in 2012 tot 7,4% in 2021. Nieuwe handelspatronen en -dynamiek worden gestimuleerd en de omvang van de grensoverschrijdende im- en export van e-commerce is de afgelopen 5 jaar bijna vertienvoudigd.

Van € 3,3 mld in 2012 tot € 5,4 mld in 2021 is de totale Chinese handel in goederen het afgelopen decennium blijven toenemen en het internationale marktaandeel van China is gestegen van 10,4% in 2012 tot 13,5% vorig jaar, wat zijn positie als 's werelds grootste land in de handel in goederen versterkt.

Tegenwoordig zijn er steeds meer platforms die zich op hoog niveau openstellen voor de buitenwereld, zoals de China Import and Export Fair, de Trade in Services Fair en de Consumer Expo. China heeft 21 vrijhandelszones en één vrijhandelshaven ingesteld en zijn vrijhandelspartners zijn verspreid over vijf continenten. In de afgelopen 10 jaar bedroeg de gemiddelde bijdrage van China aan de wereldwijde economische groei 38,6%, waarmee het de eerste plaats in de wereld inneemt.

Bron: CCTV Finance  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.