Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe technologie bepaalt op niet-destructieve wijze rijpheid van avocado's

Apeel kondigt aan oplossingen te introduceren om niet-destructief de rijpheid van avocado's te bepalen, waarbij het resultaat onmiddellijk kan worden afgelezen. "De uitbreiding van ons technologieaanbod wil een bijdrage leveren aan het creƫren van een slimmere keten om de houdbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid van groenten en fruit te maximaliseren", zegt CEO James Rogers.

De apparaten scannen avocado's en verdelen ze onder in groepen op basis van rijpheid en droge stof.

De uitbreiding omvat:

  • De implementatie van een verbeterd AI-datamodel voor beeldvormingshardware voor sorteermachines in pakstations en distributiecentra. De apparaten zijn ontwikkeld in samenwerking met MAF Industries en scannen avocado's die onmiddellijk worden gegroepeerd in categorieĆ«n op basis van rijpheid en droge stof.
  • De lancering van een kwaliteitsscanner voor distributeurs en retailers die kan worden gebruikt om de rijpheid en droge stofgehalte van individuele avocado's te evalueren. Het apparaat is meer dan vijf keer sneller dan bestaande methoden, beschadigt het fruit niet (in tegenstelling tot bepaalde huidige methoden) en de verkregen informatie wordt automatisch vastgelegd in een clouddatabase.
  • Ten slotte stelt een avocado-rijpheidsscanner voor consumenten het winkelend publiek in staat om de exacte rijpheidstoestand van het fruit te kennen voordat tot aankoop wordt overgegaan. De Apeel RipeFinder, die deze week op de Global Produce & Floral Show van IFPA in Orlando wordt voorgesteld, is ook heel gebruiksvriendelijk (de gebruikersinterface onthult informatie zoals "Je avocado zal over ongeveer 4 dagen etensklaar zijn").

Met rijpheidsscanners kunnen shoppers de exacte rijpheidstoestand van producten zoals avocado's kennen voordat ze tot aankoop overgaan.

Tot nu toe werd de rijpheid van avocado's vaak getest met behulp van een penetrometer, een apparaat dat een naald in het fruit duwt om de zachtheid van monsters te meten. Het meten van het droge stofgehalte, dat indirect het oliegehalte aangeeft, is een standaardmethode in de sector, maar is een tijdrovend proces dat ook fruit verspilt.

Het beeldvormingssysteem werkt door licht in de avocado te laten schijnen, waar het enkele millimeters onder de schil doordringt. Een sensor meet hoeveel licht wordt gereflecteerd in het zichtbare en nabij-infrarood spectrum.

Een sensor meet hoeveel licht wordt gereflecteerd in het zichtbare en nabij-infrarood spectrum.

Machine learning-modellen krijgen vervolgens de taak om dit gemeten lichtspectrum om te zetten in een nauwkeurige voorspelling van de stevigheid en het droge stofgehalte van de avocado. De metingen kunnen aangeven hoe lang het nog duurt voordat het fruit klaar is voor consumptie.

"Het rijpheidsmodel is ontwikkeld met behulp van machine learning door gegevens te verzamelen over tienduizenden avocado's gedurende meerdere seizoenen, rassen en landen van herkomst", zegt Lou Perez, medeoprichter en verantwoordelijke voor productintroducties.

Deze technologie is momenteel alleen beschikbaar voor avocado's, maar Apeel werkt aan modellen voor andere producten, waaronder limes, mango's en mandarijnen.

Bezoek Apeel op stand #1143 op de Global Produce & Floral Show om deze technologie in gebruik te zien.

Voor meer informatie:
Olivia Ferraro
Apeel Sciences
Tel: +1 323 857 9100 (VS)
Olivia.Ferraro@edible-inc.com 
www.apeel.com 

Publicatiedatum: