Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Nieuwe vestiging van Spangenberg te Antwerpen

Uit de eenmanszaak van de heer Spangenberg werd op 1 september 1975 een Nederlandse B.V. geboren, geleid door de heer en mevrouw Vogelpoel, die deze zaak per 1 november 1975 overbrachten naar Vianen bij Utrecht. Met hun tweeën - het was hard werken geblazen - vertegenwoordigen ze een aantal exclusieve merken van grootkeukenapparatuur, namen als klokken op de internationale markt: Hällde, Robot Coupe, Rotor. In een later stadium werden daar nog Bear, Nilma en andere aan toegevoegd.

Spangenberg B.V. schudt belangrijke referenties in Nederland als kaarten uit de hoge hoed: KLM Catering (met 25.000 maaltijden per dag voor vliegtuigen), alle Nederlandse en Belgische Center Parcs, alle jeugdherbergen, haast alle grote ziekenhuizen, bedrijfskeukens als die van Philips, banken (w.o. Amro), postcheck- en girokantoren, hotels als het Kurhaus in Scheveningen, het Amstel Hotel te Amsterdam, de Golden Tulip Hotels en diverse Nederlandse sterrenrestaurants.

Andy Vanluchene, Sales Manager, en Carine Schenck die voor de administratie van Spangenberg Belgium instaat

Per 1 januari 1988 besloot Spangenberg zijn activiteiten ook in België te ontplooien. Aanleiding daartoe was de voortdurende vraag van Belgische bezoekers aan Nederlandse vakbeurzen, wanneer dergelijke kwaliteitsapparatuur ook in ons land verkrijgbaar kon zijn.

Spangenberg Belgium beschikt over een uitermate efficiënt ingericht kantoor- en demoruimte

Het bedrijf richt zich tot volgende gebruikersgroepen: groenten- en fruithandelaars en groentenverwerkende bedrijven, grote en kleine horecazaken, hotels, bedrijfskantines, keuken van ziekenhuizen, bejaardentehuizen, scholen, kazernes, cateringbedrijven e.d.m. Voor hen allen levert Spangenberg Belgium een aangepast assortiment machines die nodig zijn voor de voorbereiding van groenten en fruit voor de grootkeuken.

Lachende gezichten op de prijsuitreiking naar aanleiding van de lanceringscampagne waarmee de firma zijn introductie op de Belgische markt verzorgd had. V.l.n.r.: Mw Schenck (Spangenberg Belgium), Mw en Mr Lonneux (rest. le Chèvrefeuille), de heer Lena (kazerne Peutie), Mw Vogelpoel (Spangenberg Nederland), de heer Hens (kazerne Peutie), Mw Annick Deylgat (Bellewaerde) en Eva Maria, die als gastvrouw fungeerde in "Het Grootkeuken Nieuwsblad".

In ons land start het bedrijf met een bescheiden maar uitermate gemotiveerde ploeg, die vooral in de beginfase van dichtbij zullen begeleid worden door de heer en mevrouw Vogelpoel, die hun Nederlandse ervaring graag ten dienste willen stellen van de Belgische cliënteel.

Bron: Primeur 08 - Jaargang 02 - 15 januari 1988

Publicatiedatum: