Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slotsymposium 'Op weg naar de échte waarde van groenten en fruit!'

Er bestaat nog weinig kennis over de inhoudsstoffen in groenten- en fruitsoorten en hoe deze bioactieve stoffen de gezondheid van de mens beïnvloeden. Meer dan een zeer algemeen advies om meer groenten te eten is daarom niet mogelijk. Uit gedragsonderzoek is gebleken dat algemeen advies, in tegenstelling tot gepersonaliseerd advies, nauwelijks effect heeft 

In het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’  is vier jaar lang onderzoek gepleegd door wetenschappers, studenten en bedrijven. Dit onderzoek heeft verrassende nieuwe inzichten opgeleverd over bioactieve stoffen in groenten en fruit.

Benieuwd naar deze veelbelovende resultaten? Of meng je je graag in de discussie hoe ondernemers en wetenschappers met de resultaten uit dit project aan de slag gaan om Nederland gezonder te maken? 

Kom dan op 17 november naar het eindsymposium ‘Op weg naar de échte waarde van groenten en fruit!’ op de Brightland Campus Greenport Venlo. Alle onderzoeken passeren de revue: wat is er onderzocht, wat zijn de resultaten en hoe kunnen we daar, vanuit de tuinbouw, de gezondheidszorg en de maatschappij, verder mee? 

Programma
12:30 uur  Inloop met lunch

13:00 uur  Welkom door Herman Peppelenbos, projectleider Waarde(n) van Groenten en Fruit

13:05 uur  Welkom en introductie Brightlands Campus Greenport Venlo - Birgit Teunissen

13:15 uur  In coronatijd nam de vraag naar groenten en fruit toe. Hoe ziet het  koopgedrag van de Nederlandse consument van groenten en fruit eruit nu de coronamaatregelen zijn verdwenen? Zijn er verschuivingen in het assortiment en welke factoren spelen een rol? - Wilco van den Berg, GroentenFruit Huis

13:45 uur  Een nieuwe methode om inhoudsstoffen te meten - Tamara Verhoeven van HAS Hogeschool

14:15 uur  Een nieuwe benadering van gezondheidsclaims voor versproducten - Hidde van Steenwijk PhD kandidaat aan de Universiteit Maastricht

14.45 uur  Pauze

15:00 uur  Gezondheidswaarde en gedrag. Hoe kan de kennis uit het project WvGF bijdragen aan de waardeperceptie van groenten en fruit? En (hoe) kan het helpen bij verandering van eetgedrag? - Coosje Dijkstra, Assistant Professor at Vrije Universiteit Amsterdam

15:30 uur  Paneldiscussie - What’s Next? Hoe kunnen ondernemers en wetenschappers met de resultaten uit WvGF aan de slag om Nederland gezonder te maken?  Panel bestaande uit: Rob Baan, Wilco van den Berg, Coosje Dijkstra, Danielle Bruin

16:00 uur  Wrap-up door Herman Peppelenbos

16:10 uur  Netwerkborrel en bedrijvenmarkt

17:15 uur  Einde

Klik hier om aan te melden

Bron: Brightlands Campus

Publicatiedatum: