Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sormac introduceert nieuwe aardappeldeelmachine

Meer capaciteit, minder onderhoud én betere snijresultaten

Sormac introduceert een aardappeldeelmachine met talrijke vernieuwingen. Een innovatief richtsysteem en een continue verwerking leiden tot een gelijkmatiger snijresultaat, minder onderhoud én meer capaciteit.

Beter snijresultaat
De grote uitdaging bij het snijden van aardappelen is het snijden van gelijkmatige stukken. Hiervoor is het belangrijk dat de aardappel precies in het midden van het mes ligt. Om dit te bereiken is een nieuw richtsysteem ontwikkeld, die de aardappel exact in het midden van het mes positioneert. De stansmessen, naar keuze voor het snijden van 2, 4 of 8 stukken zijn snel en eenvoudig te wisselen.

Minder onderhoud en meer capaciteit
De aardappeldeelmachine is voorzien van een continu verwerkingssysteem. Hierdoor treedt minder slijtage op en is er dus minder onderhoud nodig aan de machine. Met het continue systeem is het bovendien mogelijk om hogere capaciteiten te behalen.
De capaciteit is traploos regelbaar tot maximaal 32.000 aardappelen per uur. En zelfs bij deze hoge capaciteit staat de machine nog heel rustig zonder een bevestiging aan de vloer. 

Aanvoer van het product
De aardappelen worden via een bij de machine horende triller in 4 banen aangevoerd. Dat maakt het mogelijk grotere aardappelen op bijvoorbeeld twee banen in 4 stukken en minder grote aardappelen op de andere twee banen in 2 stukken te snijden. Optioneel is een onderloopband leverbaar waarmee uitgesorteerd klein product de machine ongedeeld passeert.

Voor meer informatie:
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
+31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl  
www.sormac.nl  

Publicatiedatum: