"De logistiek verbetert, de export van knoflook stijgt"

"De algemene exportmarkt voor knoflook is dit jaar niet erg stabiel en de recente export verschilt nogal van de vorige periode. Wat de internationale logistiek betreft zijn enerzijds de zeevrachten de afgelopen maanden langzaam gedaald, wat een aanzienlijk verschil heeft gemaakt met de eerdere snelle stijging van de zeevrachten. Anderzijds was er in het beginstadium een tekort aan containers bij de grote rederijen en was de vertraging in het verladingsschema significant. In dit stadium verbetert de situatie. Dankzij onze enorme export kunnen we vaak gunstigere prijzen voor zeevracht krijgen en daar kunnen de klanten ook van profiteren." Monica Yang van Laiwu Manhing Vegetables Fruits Corporation in de provincie Shandong vertelde onlangs over de huidige situatie van de exportmarkt voor knoflook.

Als een van de grootste exporteurs van tuinbouwproducten in China werd Shandong Laiwu Manhing Vegetables Fruits Corporation opgericht in 2001 en was het de eerste die een gember- en knoflookveredelingsbasis opzette die voldoet aan de wereldwijde GAP-norm. Na jaren van ontwikkeling heeft het bedrijf een complete keten gevormd waarin planten, sorteren, opslag, bewerking en export zijn geïntegreerd.

In de afgelopen maanden is het Covid-virus in China op verschillende plaatsen blijven opduiken, waardoor een groot aantal werknemers de hele tijd thuis moest blijven en de markt lichtjes schommelde, maar de algemene impact is beperkt. Zo daalde de prijs aanzienlijk in augustus en begon deze zich in oktober te stabiliseren, met een opwaartse trend. Momenteel bedraagt de prijs voor zeevracht naar Europa (zoals Rotterdam) ongeveer € 4088 en naar het VK ongeveer € 5000. Wat de specificaties van de knoflook betreft is meer dan 70% van de knoflook dit jaar groter dan 6 cm, wat beter beantwoordt aan de behoeften van sommige overzeese markten, zoals Europa, dat de voorkeur geeft aan knoflook van groot formaat.

Over de redenen voor de lage knoflookprijzen zei Monica: "Onder invloed van de pandemie zijn de transportrisico's, de arbeidskosten en het percentage leeggoed in verschillende mate gestegen. Een groot aantal exportcontainers ligt bijvoorbeeld opgestapeld in buitenlandse havens en kan niet worden vervoerd, waardoor een relatief tekort aan containers ontstaat. Ten tweede maakt het ernstige probleem van de havencongestie het scheepvaartschema instabiel. Door het gecombineerde effect van bovenstaande factoren is de binnenlandse knoflookvoorraad groot en de prijs laag."

Onder hun eigen merk " Laiwu Manhing " wordt hub knoflook hoofdzakelijk geëxporteerd naar Canada, het Midden-Oosten, Bangladesh, Indonesië, verschillende Europese regio's, Singapore, Maleisië en andere markten. Tegelijkertijd ontwikkelt het bedrijf actief nieuwe markten. Over het effect van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de knoflookexport zei Monica: "Gezien de export naar Rusland en Oekraïne in de voorgaande jaren is het effect van de sluiting van deze twee markten op de knoflookexport ongetwijfeld enorm. Gezien deze situatie hebben wij besloten de export naar deze twee markten op te schorten."

Na bijna 20 jaar ontwikkeling heeft Laiwu Manhing Vegetables Fruits Corporation een fabriek gebouwd met een totale oppervlakte van 32 ha, een jaarlijkse bewerking en export van tuinbouwproducten van meer dan 400.000 ton, 30 koelhuizen met een capaciteit van ongeveer 20.000 ton en vele plantages in verschillende regio's. De producten omvatten vier reeksen conservering (diverse soorten groenten en fruit), drogen en snel invriezen. Tot de knoflookvariëteiten behoren voornamelijk gewone witte knoflook (verhouding 1:1 tussen wit en paars) en zuivere witte knoflook.

Voor meer informatie: 
Monica Yang
Laiwu Manhing Vegetables Fruits Corporation
+86 133 5634 8925
monica@garlicginger.com  
www.garlicginger.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.