Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Listeria bestrijden met Oxyion technologie

Beheer van de veiligheid van ziekteverwekkers zoals listeria is een dagelijkse uitdaging die moet worden aangepakt met behulp van belangrijke technologische hulpmiddelen zoals de zuiverings- en ontsmettingsdienst die wordt aangeboden door de toepassingen van Oxyion® Technology.

Op dit moment vormt Listeria monocytogenes een van de grootste gevaren voor de voedselveiligheid (zelfs meer dan Salmonella) volgens het International Network of Food Safety Authorities (INFOSAN) - beheerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De laatste 10 jaar is Listeria monocytogenes opgekomen als een belangrijke ziekteverwekker in Chili volgens een studie gepubliceerd in Food Microbiology in 2020. Listeriose is een meldingsplichtige ziekte sinds 2005.

In de wereldvoedselindustrie is het nodig te innoveren en strategische acties te ondernemen om de uitdagingen in de voedselveiligheid aan te gaan in verband met het gevaar van bacteriële besmetting van voedsel met listeria. Om Listeria monocytogenes te bestrijden is het nodig om in de gehele voedselketen vermenigvuldiging van deze bacterie in het eindproduct te voorkomen. Deze bestrijding vereist een alomvattende aanpak, gegeven zijn vermogen om zich overal te vestigen (water, land en lucht), en zijn grote resistentie tegen de normale conserveringsmethoden en het vermogen van deze bacterie om te overleven en groeien bij koeltemperaturen.

Ready-to-eat voedsel wordt als besmet beschouwd als het Listeria monocytogenes bevat of in direct contact komt met een oppervlak besmet met de bacterie.

Oxyion, een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in zuivering en ontsmetting binnen de voedselindustrie, heeft een unieke technologie gebaseerd op gasplasma generatie van waterstofperoxide en geladen zuurstofmoleculen, die worden geproduceerd door een Modulated Dielectric Barrier Discharge Device (MDBD). Deze technologie is in staat om virussen, schimmels en bacteriën te bestrijden, waardoor een effectieve microbiologische bestrijding mogelijk is. Er zijn uitstekende resultaten behaald bij het bestrijden van listeria in potentiële besmettingsgebieden waar (dagelijkse) schoonmaak niet volstaat (bv verdampers), als ook bij de bestrijding van listeria op diverse voedingsmiddelen zelf.


Over het algemeen wordt Oxyion Technology gekoppeld met gekoelde voedselprocessen, is non-invasief en makkelijk te installeren en te bedienen, waardoor het een sleutelrol kan spelen in de bestrijdingsstrategie van bedrijven in de voedingsmiddelensector. De nieuwe toepassing van Oxyion-technologie: inblazen in pallet, en ondersteunt ook de controle van mogelijke ziekteverwekkers in het product of in de verpakking.

Op deze manier biedt Oxyions technologie een belangrijke bijdrage aan hygiëneprotocollen, veiligheids- en kwaliteitsplannen, zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en zonder restanten achter te laten. Oxyion Technology maakt het ook mogelijk de bioveiligheid in de bedrijven te verbeteren, met zorg voor de mensen die daar werken. Op dit moment is het bedrijf aanwezig in meer dan 10 landen, met dochterondernemingen in de VS, Spanje, Peru en Chili en bijna 5.000 operationele bedrijven.

Voor meer informatie:
René Barril Gandolfo
Oxyion
[email protected]
[email protected]
www.oxyion.com

Publicatiedatum: