Monitor Levensmiddelenindustrie 2022 FNLI

"Ongebruikelijk hoge kostenstijgingen voor producenten levensmiddelenindustrie vanaf tweede helft 2021"

Bedrijven in de voedingsmiddelensector hebben in de tweede helft van 2021 te maken hebben gehad met ongebruikelijk hoge kostprijsstijgingen voor energie en grondstoffen. Dit blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2022 van FNLI. Door de oorlog in Oekraïne zijn de ontwikkelingen sindsdien in een stroomversnelling geraakt. Voor veel ondernemers is 2021 óók een zeer uitdagend jaar geweest. 

Zo werden bedrijven geraakt door substantiële contactbeperkende maatregelen en wereldwijde verstoringen in handelsstromen als gevolg van de Covid-19-pandemie en was er nog sprake van een nasleep van de Brexit. Uit de Monitor blijkt dat ondernemers ook al in 2021 te maken hadden met ongebruikelijk grote stijgingen van diverse kostencomponenten; van agrogrondstoffen tot transport en energie.

Tegelijkertijd blijft de levensmiddelenindustrie als geheel, ondanks alles, een relatief stabiele en veerkrachtige sector. En die veerkracht van de industrie helpt om verantwoordelijkheid te kunnen nemen, in economische zin, maar ook waar het gaat om verduurzaming en gezondheid.

Download hier de volledige Monitor Levensmiddelenindustrie

Bron: FNLI


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.