Mobiele was- en sorteermachine op Interpom

Een Britse fabrikant van oplossingen voor groentebewerking zal volgende maand op de Interpom (27 - 29 november) de nieuwste innovatie op het gebied van mobiele machines onthullen: een mobiel waterbehandelingssysteem.

Het nieuwe mobiele waterbehandelingssysteem, dat gebruik maakt van Haiths uitgebreide kennis van het ontwerpen en installeren van waterbehandelingssystemen in fabrieken, kan worden gebruikt op tuinbouwbedrijven op strategische locaties of in sorteer- en pakstations.

Haith heeft talrijke waterbehandelingsystemen geïnstalleerd in het Verenigd Koninkrijk, maar ingewikkelde planningsprocessen en transportkosten hebben Europese bedrijven tot dusver afgeschrikt.

Het nieuwe modulaire systeem van Haith overwint alle problemen waarmee potentiële overzeese klanten worden geconfronteerd. De installatie splitst in twee eenheden voor gemakkelijk vervoer door diepladers zonder speciale vergunningen en kan in minder dan twee dagen met vorkheftrucks worden gemonteerd.

"Wij geloven dat mobiele eenheden de toekomst zijn van groentebewerkingsoplossingen en wassen," zegt Duane Hill, directeur van Haith. "We hebben veel succes gehad met onze mobiele wasser en de onlangs geïntroduceerde mobiele optische sorteermachine heeft veel vragen om informatie opgeleverd."

"Permanente waterbehandelings- en recyclingsystemen zijn momenteel erg in trek omdat ze het waterverbruik aanzienlijk verminderen, tot 90%, en gerecycled water leveren aan het wasproces. Maar dit kan een aanzienlijke investering zijn voor een volledige installatie.

"Nadat we verschillende aanvragen van potentiële klanten in het buitenland hadden ontvangen en belangstelling hadden genoten voor onze nieuwe mobiele optische sorteermachine, besloten we een mobiele oplossing te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe mobiele waterzuiveringsysteem zeer populair zal zijn in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten."

Eenmaal aangesloten op een wasmachine stroomt het vuile water in het Haith Mobile Water Treatment System, waarbij een zeef grotere organische stoffen van het water scheidt. Het afvalwater wordt vervolgens naar een lamellenbezinker gepompt die de grond van het water scheidt. Het slib zakt naar de bodem van de tank, vanwaar het naar een ontwateringsfilterpers aan de andere kant van de unit wordt gepompt. De resulterende bodemkoek kan vervolgens in een container worden overgebracht of naar een lift worden gebracht om te worden geleegd in een emmer op een teleporter alvorens te worden teruggebracht naar het veld. Het schone water wordt door de zwaartekracht naar een opslagtank gevoerd om terug te keren naar het proces of om te worden geloosd.

Naast de nieuwe mobiele waterzuiveringsinstallatie zal Haith ook zijn met de Queen's Award for Innovation bekroonde Rota-tip PRO kistenkantelaar promoten, die nu beschikt over een nieuw, verbeterd klemsysteem en een verlengd rooster dat een volledig deksel over de producten vormt.

Haith zal ook zijn voorbeeldwasmachine en direct aangedreven polijstmachine onder de aandacht brengen, met demonstraties van beide op de stand.

Rob Highfield zal aanwezig zijn bij stand 1127 op Interpom.

Voor meer informatie:
www.haith.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.