Indiase kurkuma en gember op weg naar Europese markt

Kurkuma uit Kandhamal en gember uit Koraput in het Indiase Odisha zijn potentiële grondstoffen voor de ontwikkeling van waardeketens en de export naar Duitsland en andere landen van de Europese Unie.

Naar verluidt is Odisha een van de drie Indiase deelstaten waar in het kader van de Duits-Indiase samenwerking een proefproject voor de ontwikkeling van de land- en tuinbouwmarkt is opgezet om duurzame economische groei in de sector te ondersteunen en de levens-omstandigheden op het platteland te verbeteren.

De specerijen uit Koraput hadden hun weg naar de internationale markt al gevonden, vooral naar de EU-landen, voordat het project van start ging. Naar "Kandhamal Haldi", een inheemse variëteit van kurkuma uit het zuiden van Odisha, is zowel op de binnenlandse als op de internationale markt veel vraag.

Volgens bronnen zijn drie telersorganisaties van Kandhamal en twee van Koraput geselecteerd om vaardigheden en technische steun te verlenen voor de verdere ontwikkeling van de twee geselecteerde soorten in de agro-voedingswaardeketen. Ongeveer 30 leden zullen naar Hyderabad worden gestuurd voor opleiding.

Het project heeft tot doel het beleidsklimaat voor de ontwikkeling van de tuinbouwmarkt te verbeteren, het exportpotentieel te vergroten en de ondersteunende diensten voor de ontwikkeling van de de sector te versterken. Het doel is de beoogde tuinbouworganisaties te integreren in marktgerichte waardeketens en hun toegang tot de wereldmarkten te verbeteren.

Bron: Odisha Bytes


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.