Vlaanderen lanceert oproep voor projecten voor de circulaire voedselketen

Vlaanderen Circulair, een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen voor een circulaire economie in Vlaanderen, lanceert een projectoproep om innovatieve projecten in de circulaire voedselketen te ondersteunen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maakte hiervoor 700.000 euro vrij. De call sluit af op 14 november 2022 - 9.00 uur.

OVAM en Vlaanderen Circulair nodigt partnerschappen van lokale overheden, ondernemingen, onderzoeksinstellingen en organisaties uit om experimenteer-, demonstratie- en disseminatieprojecten in te dienen, die een substantiële bijdrage leveren aan de preventie van voedselverlies en/of die voedselreststromen valoriseren tot voeding of voeder. 

Deze oproep richt zich naar projecten in de praktijk; concrete, meetbare en zichtbare acties, die op het niveau van waardeketens en ecosystemen het verschil kunnen maken.   

Er dient tevens ook aandacht te gaan naar de complementariteit zowel met andere (bestaande) projecten en acties als met het bestaande instrumentarium beschikbaar bij de verschillende beleidsdomeinen.  Deze oproep wil vooral samenwerkingsverbanden ondersteunen, die buiten de bestaande subsidieregelingen en het regulier dienstenaanbod vallen. 

Projecten met als hoofddoel fundamenteel onderzoek of uitsluitende investeringsaanvragen worden uitgesloten.

Voor meer informatie:
Vlaanderen Circulair


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.