Newtec lanceert nieuwe machine om aardappelen optisch te sorteren

Newtec, een fabrikant van weeg-, verpakkings- en sorteermachines voor met name de aardappelsector, heeft een optische sorteermachine geproduceerd die voldoet aan alle soorten kwaliteitsnormen en vooraf ingestelde classificaties.

De Celox-P-UHD is de enige machine op de markt die tegelijkertijd producten kan sorteren op grootte, vorm en kwaliteit, en vervolgens de producten kan leveren in maximaal 16 verschillende categorieën met een capaciteit van maximaal 30 ton per uur. De optische sorteermachine heeft een mechanische opstelling met goten, rollen en een "spinaflex-systeem", dat grote verschillen in productafmetingen aankan zonder dat voorsortering nodig is. Aangezien het sorteren in één enkel proces gebeurt, is de ecologische voetafdruk van de machine vrij klein, zodat ze gemakkelijk in een productielijn kan worden geïntegreerd.
Newtec optische sortering Celox-P- UHD / Beeld: Newtec

Rasmus Andersen, hoofd van de softwareafdeling van Newtec Engineering: "Allereerst is ons gepatenteerde systeem voor trilrollen uniek en levert het uitstekend werk als het gaat om ervoor te zorgen dat alle producten vanuit alle hoeken worden gezien met behoud van de hoge snelheid. Het ontwerpen en inzetten van een duurzaam systeem, dat de nogal ruwe en vuile productielijnomgeving aankan, is een hele prestatie geweest."

"Ten tweede is de machine gebouwd met het oog op maximale efficiëntie, waarbij een hoge productiecapaciteit wordt gecombineerd met een relatief kleine voetafdruk. Het resultaat is een efficiënte en ruimtebesparende machine die zorgt voor een zeer grondige kwaliteitscontrole en classificatie van elk gewas voordat het in de verkoopverpakking wordt aangeboden."

Bron: potatopro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.