Juan José Bas van Naranjasyfrutas.com

"Voor handelaren die op zoek moeten naar extra telers is ons platform de ideale tool"

Met meer dan 219.000 hectare citrusteelt in Spanje, wat overeenkomt met 313.000 voetbalvelden, en een telersaantal dat in de duizenden loopt, is een hulpmiddel voor directe verbinding tussen telers en handelsbedrijven meer dan welkom. Juan José Bas creëerde het platform Naranjasyfrutas.com. 

Naranjasyfrutas.com bestaat nu al 10 jaar en is het belangrijkste platform voor de aan- en verkoop van oogsten in Spanje. Dit seizoen is het aantal telers dat vertrouwt op het platform om de zichtbaarheid en positionering van hun gewassen te verbeteren, weer toegenomen. "In vergelijking met vorig jaar is in de maand september van dit jaar het aantal oogsten op de website met 20% gestegen en het aantal handelsbedrijven dat zich heeft geregistreerd om meldingen te ontvangen is verdrievoudigd", legt Juan José uit.

"Een van de factoren die dit succes verklaren en die we dit jaar hebben geïmplementeerd, is het verzenden, zowel via e-mail als via WhatsApp, van gedetailleerde lijsten met beschikbare oogsten naar geregistreerde handelsbedrijven. Dat doen we ten minste een maand vóór de oogst, zodat de bedrijven hun aankoop kunnen plannen en hun contacten met telers over heel Spanje kunnen stroomlijnen."

"In augustus hadden we al 2.268 lijsten via e-mail en 364 via WhatsApp gestuurd van de op Naranjasyfrutas.com aangekondigde oogsten van de eerste rassen van het seizoen, met name Marisol, Clemenrubí, Okitsu en Owari."

"In september hebben we 1.134 lijsten via e-mail en 181 via WhatsApp van de beschikbare oogsten van Navelina’s en Oronules gestuurd en in oktober zullen we 5.103 lijsten via e-mail en 819 via WhatsApp zenden van de beschikbare oogsten van Arrufatina, Mioro, Clemenules, Orogrande en Clemenvilla", vervolgt Juan José Bas.

"Via de statistieken op onze website kunnen we nagaan welke rassen het meest bekeken worden door de geregistreerde bedrijven. In oktober was dat Clemenules, gevolgd door Navelina en Oronules. Ik merk een toename in het aantal zoekopdrachten naar Fino citroenen. Daarom breiden we de lijsten die we sturen nu uit met de beschikbare oogsten van die citroenen, maar ook van Rojo Brillante kaki’s en Wonderful en Mollar granaatappelen."

Het pioniersplatform in de digitalisering van de citrushandel in Spanje, een familieproject dat het licht zag toen de oprichters aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het was om contacten te leggen tussen citrustelers en handelaren, heeft de steun van de verenigingen van handelsbedrijven en telers, met onder meer de tuinbouworganisaties Asaja en La Unió de Llauradors i Ramaders en de telersverenigingen Asociex, de Spaanse Kakivereniging, Asoproa, Apoexpa en de BGA Cítricos Valencianos. 

Gratis
"Tot dan toe zorgde niemand voor een opvulling van die ruimte tussen telers en groothandel. Nu zijn we het belangrijkste platform in Spanje dat deze service biedt, die bovendien gratis is", benadrukt Juan José. "Dit seizoen zal de oogst aanzienlijk dalen, en niet alleen van citrus. De handelsbedrijven zullen dus op zoek moeten naar een groter aantal telers om zich te bevoorraden. Ons platform is daarvoor de ideale plek."

"Met Naranjasyfrutas.com promoten we niet alleen citrus. Het platform kan elke fruitsoort een duwtje in de rug geven. Het is uiteindelijk ons doel om stap voor stap alle groenten en fruit op te nemen en voor elk product het referentieplatform te zijn."

Voor meer informatie:
Naranjasyfrutas.com
Tel: +34 620 81 91 64 (Spanje)
jbas@naranjasyfrutas.com
https://naranjasyfrutas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.